Ny chef for Unibrew har lang fortid i Carlsberg: »Jeg kender konkurrenten indefra«

Jesper B. Jørgensen bliver senest til sommer ny direktør i Royal Unibrew. Han kommer fra tyske Knauf, men har en lang karriere i Carlsberg bag sig, hvilket den nye direktør bestemt ikke ser som nogen ulempe.

Jesper B. Jørgensen er netop blevet udnævnt til adm. direktør i Royal Unibrew. Her er han fotograferet i 2007, da han tiltrådte som direktør i Carlsberg Danmark. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når man tænker på, hvor mange diskussioner på landets festivalpladser, der bunder i forskellige præferencer for enten Tuborg, Carlsberg eller Royal, så kan det være svært at forestille en Carlsberg-direktør skifte kirke og tage over i Royal Unibrew. Det er ikke desto mindre, hvad der er sket, efter Royal Unibrews topchef gennem otte år, Henrik Brandt, har besluttet sig for at forlade bryggeriet. Den nye mand i spidsen er Jesper B. Jørgensen, der kommer fra tyske Knauf, men fra 2007 til 2011 var direktør i Carlsberg Danmark.

Som gammel Carlsberg Danmark-direktør er det jo ærkerivalen, du nu skal stå i spidsen for, bliver det ikke lidt specielt?

»Jeg ved ikke om det er så specielt. Det er nogle dygtige mennesker og nogle gode brands, og jeg glæder mig til at være en del af det team, der skal udvikle dem. Jeg kender konkurrenten indefra og det er jeg sikker på ikke bliver en ulempe for mig,« siger Jesper B. Jørgensen til Berlingske.

Men det gør ikke ondt i dit gamle Carlsberg-hjerte?

»Så emotionel er jeg ikke om nogen brands, men det er klart, at det er nogle mærker, jeg kender godt, og som smager godt og har været godt positioneret.«

Det er nogle store sko, som Jesper B. Jørgensen skal fylde ud i Royal Unibrew, for under Henrik Brandt er aktiekursen steget med over 800 pct. i det, der måske er den stærkeste turnaround i Danmark efter finanskrisen.

»Det er en superspændende virksomhed, som jeg har fulgt på afstand med stor respekt, og jeg synes, det er en stor udfordring at skulle løfte arven efter Henrik Brandt, som har gjort det utroligt godt. Det motiverer mig at få ansvaret for en børsnoteret virksomhed,« siger Jesper B. Jørgensen, der endnu ikke vil sætte ord på, hvad hans kerneopgave bliver som direktør i Royal Unibrew.

»Det er for tidligt at sige noget om. Jeg skal sætte mig grundigt ind i virksomheden og tale det igennem med bestyrelsen, hvad min opgave konkret bliver, og så tager vi den derfra.«

Aktiemarkedet har i øvrigt taget ganske dårligt imod direktørskiftet i Royal Unibrew, hvor aktiekursen to timer inden børsluk er nede med 8,28 pct.