Ny chef - for tredje gang - på Nyhedavisen

Tredje gang er forhåbentlig lykkens gang for Nyhedsavisens Århus-redaktion.

Jan Dyberg Larsen, lektor på Danmarks Journalisthøjskole, begynder i næste uge som redaktør på Nyhedsavisens Århus-kontor.

Dermed bliver Jan Dyberg den tredje chef for avisens lokalredaktion i det østjyske.

Sidst i november sagde Erik Frodelund, tidligere chefredaktør for Århus Stiftstidende, farvel og tak til Nyhedsavisen efter kun 11 dage på posten.

Epn.dk skrev dengang, at Frodelunds forgænger blev fyret få dage efter sin tiltrædelse - og at to journalister i sidste uge sagde deres job op, efter Erik Frodelund tiltrådte.

Jan Dyberg Larsen tror dog ikke, at lokalredaktionen i Århus er forhekset - og ser hellere fremad end bagud

"Men jeg går da og joker lidt med, at jeg skal have guldnålen, hvis jeg holder mere end 10 dage. Jeg har også sagt til David (Trads, chefredaktør på Nyhedsavisen, red.), at vi skal snakke seniorpolitik, hvis jeg bliver der mere end 10 dage," griner lektor Dyberg, da Business.dk fanger ham på telefonen på Journalisthøjskolen.

Jan Dyberg har været ansat på Danmarks Journalisthøjskole de seneste syv år. Han blev uddannet journalist i 1995, var i praktik på Ritzaus Bureau, har arbejdet et halvt år på Midtjyllands Avis og har også lavet TV i Danmarks Radio i tre-fire år, inden han blev ansat på Journalisthøjskolen.

Og nu er fokus på holdånd og gode historier, når han begynder på Nyhedavisen.

"Jeg skal ind og signalere til de fem-seks ansatte, at det handler om at lave journalistik. Alt det med ledelsesansvar og kontakt til København er der en anden, der tager sig af - og det er mig. Trods de tidligere rumlerier er der stadig stor entusiasme blandt folk," siger Jan Dyberg Larsen, der ikke frygter fremtiden for gratisaviserne.

Ifølge Dyberg er han da også ganske velkommen på Journalisthøjskolen igen, hvis det nu skulle gå galt.

"Og jeg ville da være mere bange, hvis jeg arbejdede på Berlingske Tidende - i dag er der ikke noget, der er sikkert i mediebranchen, der er ikke noget, der er givet i øjeblikket - så det har jeg ikke spekuleret så meget over," siger Dyberg, der ikke vil afsløre, hvad han får i løn i det nye chefjob.

"Men det er sikkert for lidt," lyder det med et smil fra den nyudnævnte Nyhedsavis-chef.