Ny bankfusion er uden regionale ambitioner

Den nordjyske bankfusion bliver en stærk regional bank, men der er ingen ambitioner om at konkurrere med andre regionalbanker, lyder det fra bestyrelsesformand.

Nørresundby Bank og Nordjyske Bank offentliggøre fusion, fordi kursfølsomme oplysninger er blevet stjålet fra en bil. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når den planlagte bankfusion mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank ender resultatet med en regional spiller i det nordjyske med 34 afdelinger og filialer. Men selvom Nordbank, som fusionen skal hedde, bliver en regional spiller, forbliver selvopfattelsen en lokalbank, og der er ingen ambitioner om at udvide oplandet og konkurrere med andre regionalbanker, siger bankformand.

"Ambitionen på lang sigt er stadig at være en stærk, lokal bank. Vi skal ikke konkurrere med de regionale banker. Vi skal være lokale og have en hurtig beslutningstid og et lokalt kendskab til kunderne," siger Hans Jørgen Kaptain, bestyrelsesformand i Nordjyske Bank.

De to banker står hver stærkt i forskellige dele af regionen, og der er kun overlap to steder, hvor filialer derfor vil blive lukket. Hovedsædet skal fremover ligge i Nørresundby, mens stabsfunktion og andre specialafdelinger bliver fordelt rundt på forskellige lokationer. Det sker dels fordi Nørresundby Banks hovedsæde simpelthen ikke kan rumme så mange ekstra ansigter og dels for at være tættere på kunderne.

"Eksempelvis skal vores landbrugscenter ligge i Hjørring, fordi det er der, der er flest landmænd. Vi skal have en løbende kontakt til landmændene, og derfor er det vigtigt at have samlet ekspertisen de steder, hvor det er relevant," siger Hans Jørgen Kaptain.

Begge de to banker er kommet fornuftigt gennem krisen, og fusionen sker derfor af lyst og ikke af nød, fortæller formanden.

"Det er to stærke lokale banker, der har fornuftigt indtjening, og som nu får en større styrke. For at sige det som det er, så var vi ved at ramme loftet for, hvor meget vi må låne ud. Med fusionen får vi en større volumen, og dermed bliver loftet for, hvor meget vi kan låne ud, løftet. Det er en kæmpe fordel for kunderne og lokalområderne," siger Hans Jørgen Kaptain.

Planerne om bankfusionen blev opsigtsvækkende nok annonceret sent natten til fredag, flere uger inden bankerne faktisk ville have fortalt om det. Det skete fordi fortrolige dokumenter om fusionen blev stjålet fra en medarbejder under en forhandling. Da dokumenterne indeholdt kursfølsomt materiale, lød ordren fra Finanstilsynet, at bankerne skulle offentliggøre planerne, så alle investorer har lige adgang til informationerne.