Ny bank-boss: Magten forbliver ude i filialerne

Danske Frank Vang-Jensen bliver til marts topchef i den svenske storbank Handelsbanken, og han står fast på bankens tradition for en decentral organisation.

STOCKHOLM 20070523 Frank Vang-Jensen, ny Vd på Svenska Handelsbanken i Danmark Foto Bertil Ericson / SCANPIX kod 10000 Fold sammen
Læs mere
Foto: 10000 Bertil Ericson / SCANPIX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svenske Handelsbanken kan den 25. marts se frem til at få ny topchef. Det er danske Frank Vang-Jensen, der tiltræder stillingen efter Pär Boman, der overtager posten som bestyrelsesformand.

Frank Vang-Jensen rykkede til Stockholm sidste sommer, hvor han siden har besiddet stillingen som ansvarlig for den svenske afdeling af banken. Inden det var han dansk landechef.

Den tiltrædende topchef vil ikke ud med sine ambitioner for banken.

»Nu gælder det om at fundere over, hvad svarene er, og hvad jeg skal fokusere på. Når jeg tiltræder den 25. marts, skal jeg nok sørge for at have en god forklaring,« siger Frank Vang-Jensen.

Dog lægger han ikke skjul på, at han har i sinde at videreføre bankens unikke måde at drive banken decentralt.

»Du kan være ret sikker på, at Handelsbanken også vil være Handelsbanken i fremtiden, og den måde vi driver banken på er jo meget, meget decentral. Vi har omkring 800 filialer med meget stærke filialdirektører, der sammen med deres medarbejdere gør det bedste for at udvikle banken hver dag. Det er det, det handler om. Det er, at vores filialer har de bedste forudsætninger for at arbejde med kunderne og have tilfredse kunder,« siger Frank Vang-Jensen.

Den 47-årige dansker har brugt hele sit arbejdsliv i bankverdenen, hvor han som 19-årig startede som elev i fødebyen, Viborg, i den daværende Privatbanken.

Han blev dansk chef lige inden finanskrisen for alvor tog fat i den danske økonomi, men han formåede at styre Handelsbanken udenom, og banken klarede sig bedre end konkurrenterne gennem krisen og behøvede på intet tidspunkt at støtte fra staten.

Med Frank Vang-Jensens tiltrædelse i Handelsbanken besidder danskere nu topposterne i to af Sveriges største fire banker, da Christian Clausen er topchef i Nordea.