Ny app bekæmper madspild med gode tilbud

Nyudviklet app til telefonen kan hjælpe med at bekæmpe det omfattende madspild ved blandt andet at gøre opmærksom på madvarer, der nærmer sig sidste udløbsdato.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hos Min Helsekost på Islands Brygge kan du i dag mellem 11 og 18 købe dig en pose grønne linser 30 procent billigere, fordi udløbsdatoen nærmer sig.

Og hos Maudes Salon på Frederiksberg kan du få dig lidt lækker grøn jordbærte, der normalt koster 37 kroner til en flad 20er. Hvis du vel at mærke har downloadet appen »YourLocal« og holder øje med de gode tilbud.

»YourLocal« er et netværk af lokale forretninger rundt omkring i hovedstaden, som alle støtter op om lokalt købmandskab og forsøger at bekæmpe spild af mad, tid og ressourcer.

Konceptet startede oprindeligt som en såkaldt SMS-kæde, hvor de tilmeldte fik en SMS, når en lokal forretning havde et tilbud, men er nu blevet en app, der snart dækker de fleste områder i hovedstaden. I appen får man en notifikation, hver gang ens yndlingsforretning har et nyt tilbud, eller hvis den lokale ismand for eksempel har fået lavet for meget is på en regnvejrsdag.

Netværket er styret af to unge mænd, der sammen med en gruppe på mere end 25 frivillige har den daglige kontakt til alle de lokale forretninger, butikker og caféer, der er tilmeldt.