Ny advarsel mod virus i Messenger

En ny udgave af en gammel MSN orm kan skrive korrekt dansk og spredes hurtigt via MSN Messenger, advarer dansk sikkerhedsekspert

Teknikere hos Virus112 har opdaget en ny MSN orm, der spredes ved at inficere brugerens computer og sende sig selv videre til alle kontaktpersoner på den inficerede computer. Ormen dukker op ved at sende følgende besked:

"Find ud af hvem der har slettet dig fra MSN uden at de opdager det: http://www.msn-checker.tk".

- De slår på folks nysgerrighed, på at folk gerne vil se om nogen har slettet og blokeret dem i programmet MSN Messenger. På deres hjemmeside gør de meget ud af at fortælle at det intet har at gøre med hverken virus eller phishing. Med andre ord kan man trygt indtaste sine kontooplysninger på deres hjemmesiden. I det øjeblik du har indtastet dine kontooplysninger, logger de ind via en webfront til MSN og ormen sendes til alle de kontakter du har. I visse tilfælde bliver man bedt om at installere et plugin, og dette er også en orm der inficerer din computer. Ormen er meget aktiv i Danmark, men er også set så langt væk som Hong Kong, advarer Virus 112 og fortsætter: - I mere end 3 år har de lavet samme svindelnummer og har blandt andet brugt domænenavnet ”http://messenger-detective.tk” til at drive deres fuskerforetagende.

- trichs