Nunaminerals' restrukturering glipper i første omgang

Nunaminerals har ikke formået at afslutte aftalen om en restrukturering af selskabet, inden den oprindelige aftalefrists udløb den 5. januar. Det fremgår af en meddelelse fra det betalingsstandningsramte selskab med ambition om at finde ædelmetaller på Grønland.

Foto: Numaminerals pr-foto. Nunaminerals har ikke formået at afslutte aftalen om en restrukturering af selskabet, inden den oprindelige aftalefrists udløb den 5. januar.
Læs mere
Fold sammen

Nunaminerals og det britiske selskab Greenland Mining Management, GMM, vil nu forsøge at forlænge fristen for indgåelsen af aftalen, så restruktureringen kan gennemføres.

Ifølge planen skal Nunaminerals tilføres 10 mio. kr., dels ved en forhøjelse af aktiekapitalen, der giver en kontant indbetaling på 5,3 mio. kr. fra GMM uden fortegningsret for eksisterende aktionærer.

Desuden overføres Nunaminerals gæld til Selvstyret til GMM, som konverterer gælden på i alt 4,7 mio. kr. til aktier i Nunaminerals. Som led i restruktureringen køber GMM også Selvstyrets aktiepost i Nunaminerals for 0,5 mio. kr., og der skal gennemføres en tvangsakkord over for kreditorerne, ligesom GMM har betinget sig, at børsnoteringen af selskabet opretholdes.

Dermed er det nødvendigt, at GMM enten opnår fritagelse fra Finanstilsynet for sin forpligtelse til at fremsætte et pligtmæssigt købstilbud til de resterende aktionærer, eller at alle selskabets storaktionærer accepterer ikke at sælge deres aktier i forbindelse med købstilbuddet, som desuden ikke må overstige tegningsprisen per aktie på 0,063959475 kr. per aktie.

Da Nunaminerals havde sidste handelsdag inden betalingsstandsningen den 20. februar sidste år sluttede aktien i 1,45 kr. Aktien var dog handlet lige under 1 kr. igennem en længere periode.

Betalingsstandsningen er forlænget af flere omgange og løber nu frem til den 19. januar.