Nunaminerals har fortsat underskud og usikkerhed om fremtiden

Nunaminerals er kommet ud af sit andet kvartal i år med et underskud på bundlinjen, der dog er markant forbedret i forhold til samme kvartal sidste år.

ARKIVFOTO. Ole Christiansen, administrerende direktør for NunaMinerals Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af selskabets regnskab for første halvår, der er præsenteret tirsdag morgen.

Nunaminerals, der leder efter guld og sjældne jordarter på Grønland, har på bundlinjen i andet kvartal landet et underskud på 1,5 mio. kr. mod et underskud på 2,9 mio. kr. i sidste års andet kvartal. Det likvide beredskab var ved udgangen af juni på 2,3 mio. kr., og der hersker fortsat usikkerhed om fremtiden.

- Der er stadig usikkerhed omkring selskabets evne til at opnå den nødvendige mellemfinansiering for at kunne gennemføre en kapitaltilførsel, men selskabet er i fortsat forhandling med interessenter og investorer omkring en sikring af kortsigtet likviditet samt en kapitaltilførsel for at være i stand til at videreføre den fortsatte efterforskning på Nunaminerals Vagar guldprojekt, hedder det i regnskabet.

Selskabet havde i andet kvartal et negativt driftsresultat (EBITDA) på 778.000 kr., der samtidig er en forbedring i forhold til samme periode sidste år, hvor der var et negativt driftsresultat på 2,5 mio. kr.

Selskabet fastholder i forbindelse med regnskabet sine forventninger til hele 2014 og venter dermed fortsat et driftsresultat (EBITDA) på minus 5-10 mio. kr.