Nunaminerals gør klar til redningsaktion

Nunaminerals indkalder til generalforsamling i slutningen af november, hvor selskabet vil foreslå at forhøje aktiekapitalen for at tilføre selskabet 10 mio. kr.

Nunaminerals, som i øjeblikket er under betalingsstandsning, vil desuden forhøje aktiekapitalen ved konvertering af gæld ved indbetaling af 4,7 mio. kr. uden fortegningsret for eksisterende aktionærer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nunaminerals
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Det skal blandt andet ske ved kontant indbetaling af 5,3 mio. kr. uden fortegningsret for eksisterende aktionærer.

Det udfordrede selskab, som i øjeblikket er under betalingsstandsning, vil desuden forhøje aktiekapitalen ved konvertering af gæld ved indbetaling af 4,7 mio. kr. uden fortegningsret for eksisterende aktionærer.

Selskabet forhandler i øjeblikket med Greenland Mining Management (GMM) om en overtagelse. Siden midten af maj i år har GMM finansieret selskabets driftsomkostninger på mere end 1,5 mio. kr.

GMM har modtaget en positiv indikation fra Grønlands Selvstyre, som er betinget af flere ting såsom forberedelse og opnåelse af enighed om en endelig aftale.

Derudover skal der være en politisk godkendelse af aftalens omfang og vilkår, samt at ansøgningen om licensoverdragelse i forbindelse med indirekte ejerskifte af selskabets licenser og andre licensspørgsmål samlet godkendes af Råstofdirektoratet. Det skriver Nunaminerals i fondsbørsmeddelelsen.

En gennemførelse af overtagelsen forudsætter, af GMM overtager majoriteten af selskabets aktier, hvilket kræver en opbakning fra selskabets aktionærer under generalforsamlingen i slutningen af november.