Nunaminerals får en måned mere med kunstigt åndedræt

Nunaminerals har fået endnu en forlængelse af sin løbende betalingsstandsning i hus.

Nunaminerals har fået endnu en forlængelse af sin løbende betalingsstandsning i hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nunaminerals
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu gælder betalingsstandsningen frem til 19. januar 2016, efter at den hidtil stod til at udløbe mandag 21. december. Det besluttede Retten i Grønland mandag.

Selskabet, der er løbet tør for likviditet og derfor har stoppet sin eneste aktivitet, efterforskning efter mineralforekomster i Grønland, har været i betalingsstandsning siden maj 2015, mens det jagter en løsning på de finansielle udfordringer.

I november godkendte generalforsamlingen i selskabet en restruktureringsplan, der skal bringe selskabet til hægterne igen. Bestyrelsen havde på forhånd godkendt redningsplanen, der er forhandlet på plads med Grønlands Selvstyre og det britiske selskab Greenland Mining Management, GMM.

Som led i restruktureringen tilføres Nunaminerals 10 mio. kr. Det sker dels ved en forhøjelse af aktiekapitalen, der giver en kontant indbetaling på 5,3 mio. kr. fra GMM uden fortegningsret for eksisterende aktionærer. Dels overføres Nunaminerals gæld fra Selvstyret til GMM, som konverterer gælden på i alt 4,7 mio. kr. til aktier i Nunaminerals.

Som led i restruktureringen køber GMM også Selvstyrets aktiepost i Nunaminerals for 0,5 mio. kr. Som led i restruktureringen skal Nunaminerals desuden gennemføre en tvangsakkord over for sine kreditorer, og GMM har betinget sig, at børsnoteringen af selskabet opretholdes.

Dermed er det nødvendigt, at GMM enten opnår fritagelse fra Finanstilsynet for sin forpligtelse til at fremsætte et pligtmæssigt købstilbud til de resterende aktionærer, eller at alle selskabets storaktionærer accepterer ikke at sælge deres aktier i forbindelse med købstilbuddet, som desuden ikke må overstige tegningsprisen per aktie på 0,063959475 kr.

Da Nunaminerals havde sidste handelsdag den 20. februar inden betalingsstandsningen, sluttede aktien i 1,45 kr. Aktien var dog handlet lige under 1 kr. igennem en længere periode.

Bliver restruktureringen ført ud i livet, forpligter GMM sig til at gennemføre en fortegningsemission senest den 1. maj 2016 eller at yde et lån, hvis man vurderer, at det ikke lader sig gøre at gennemføre emissionen, uden at GMM opnår en ejerandel på 90 pct.