Nul opbakning til miljøministeren i vindmølle-sag

Connie Hedegaard (K) foreslog i dag, at staten skal betale kompensation til boligejere, der bliver naboer til vindmøller. Men både Venstre, Dansk Folkeparti og endda De Konservative afviser tanken.

I dagens udgave af Weekendavisen foreslår miljøminister Connie Hedegaard, at folk der bliver naboer til vindmøller skal have en kompensation af staten, hvis deres bolig falder i værdi.

I interviewet med avisen erklærer Connie Hedegaard en ”fornemmelse” for, at der kan samles et flertal for at lade staten punge ud til skadeslidte boligejere.

”Vi sidder lige nu og prøver at skrue en konkret konstruktion sammen, og jeg fornemmer, at der er flertal for det. Hvis man bor tæt på en stor, ny vindmølle, skal man kunne få en økonomisk kompensation fra staten, vel at mærke hvis man kan dokumentere, at man har lidt et værditab,” siger hun.

Men den fornemmelse har vist sig ikke at holde stik.

Internetavisen 180grader.dk har taget vindmølle-temperaturen hos Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative. Venstres miljøordfører Eyvind Vesselbo og Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti er enige om, at tanken er, at dem der sætter møllerne op, skal betale.

Selv De Konservatives egen miljøordfører, Christian Wedell-Neergaard, har ifølge 180grader.dk tidligere undsagt sin miljøminister.

”Det er nyt for mig, hvis det er sådan, at staten betaler erstatning for opsætning af private anlæg. Det synes jeg ikke virker logisk.”