Nu vil iværksætterstjerner tjene penge på liebhaveri

Johan Bülow og Morten Strunge har udlevet enhver iværksætters drøm og tjent millioner på lakrids, mobiltelefoni og e-bøger. Nu går de to ind i et nyt ejendomsmæglerfirma, som vil gøre handlen med lieb­haverboliger personlig og digital.

Johan Bülow (tv.) og Adam Schnack i det nye digitale ejendomsfirma. (Foto: Niels Ahlmann Olesen) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ene har tjent en formue på at sælge lakrids, den anden har senest opbygget og solgt en platform for e-bøger. Nu går Johan Bülow og Morten Strunge ind på ejendomsmæglermarkedet, hvor de sammen med ejendomsmægleren Adam Schnack har investeret »flere millioner« i et nyt ejendomsmæglerfirma med navnet Adam Schnack A/S, som skal sælge private boliger i den allerdyreste ende af prisskalaen.

Præcis hvor meget de to succesfulde iværksættere har investeret, vil ingen af parterne ud med, men der er ifølge Adam Schnack­ penge nok til, at han kan gå i luften med sin virksomhed og sine idéer på et relativt sikkert grundlag.

»Det er ikke et tocifret millionbeløb, men der er lagt et betydeligt beløb for at sikre et solidt fundament langt ind i fremtiden,« siger Adam Schnack, som selv sidder på 70 procent af ejerskabet i den nystiftede virksomhed, mens de to investorer tilsammen ejer 30 procent.

Johan Bülow og Morten Strunge lå øverst på Adam Schnacks liste over erhvervsfolk, han ønskede ombord i sit nye projekt. I første omgang havde ejendomsmægleren kun forestillet sig at have de prominente erhvervsfolk med i et advisory board. Men for hverken Bülow eller Strunge var det interessant nok at være rådgivere.

»Det er ikke så sjovt at sidde i et advisory board. Ingen af os ville gå ind i en virksomhed, hvis vi ikke troede på den. Og så er det sjovere at have hånden på kogepladen og få noget ud af det, når det forhåbentligt går godt,« siger Morten Strunge.

Han er manden bag både bogstreamingstjenesten Mofibo og mobilselskabet Onfone. Begge er blevet solgt for trecifrede millionbeløb og har efterladt den 30-årige iværksætter med penge til investeringer.

Ejendomsmæglerbranchen er bagud

Med Morten Strunges digitale blik er der nok at tage fat på i ejendomsmæglerbranchen, som han mener »har sovet i timen« i forhold til at udnytte digitale muligheder. Blandt andet mener Strunge, at der med de velkendte avisannoncer og busreklamer bliver »skudt for meget med kanoner« i kommunikationen med kunderne.

»Uden at ville træde nogen over tæerne er branchen vel fire-fem år bagud,« konstaterer Morten Strunge, der ser muligheder i branchen. Samme motivationsfaktor har drevet Johan Bülow ind i projektet.

»Jeg kan godt lide lidt halvkedelige brancher, hvor jeg mener, der kan tilføres noget kvalitet,« siger Johan Bülo.

Han solgte for nylig solgte sit lakridsimperium Lakrids by Johan Bülow til den svenske kapitalfond Valedo Partners, der også har investeret i Joe & The Juice.

»Ejendomsmæglere generelt burde kunne gøre det bedre og gøre det lækrere. Det tiltaler mig rigtig meget, at man i en branche som har et lidt slidt omdømme, kan gøre det ordentligt,« siger Johan Bülow.

Johan Bülow og Morten Strunge har stadig nøglepositioner i de virksomheder, de har solgt. Derfor skal Adam Schnack hovedsageligt selv drive det nye ejendomsmæglerfirma. Det gør han fra indre København, hvor han har indrettet kontorlokaler, der med lilla maling på karme og paneler langtfra ligner et traditionelt ejendomsmæglerkontor. Her er plads til store armbevægelser.

»Det er et forsøg på at løfte branchen til et nyt niveau. Det er et opgør med branchen som helhed,« siger Adam Schnac.

Han vil forsøge at skille sig ud fra resten af branchen ved dels udelukkende at kommunikere digitalt, dels at tilbyde huskøbere og sælgere en mere personlig behandling.

Ifølge Adam Schnack har ejendomsmæglerbranchen de seneste år fokuseret mere på en hurtig aftale end på en personlig og ærlig relation til kunderne.

»Liebhaveri handler ikke om, hvad boligen koster. Det handler om at få et hjem til at give mening for køberen, så de kan se sig selv flytte ind. At købe eller sælge en bolig er en af livets store beslutninger. Det er vigtigt, at det bliver en god oplevelse,« siger Adam Schnack.

I første omgang vil det nye ejendomsmæglerfirma handle boliger i København og på Frederiksberg, og Adam Schnack forventer at få overskud i 2017.