Nu vil Branson også være bankmand

Den britiske serie-iværksætter Sir Richard Branson bringer multibrandet Virgin ind i den britiske bankverden med køb af Lloyds' og Northern Rocks banker.

Richard Branson er blandt mange andre business eventyr kendt for at være den første til at eksperimentere med en jordomrejse i varmluftsballon. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORSTEN BLACKWOOD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Musik, mobiltelefoni, luftfart og ikke mindst rumfart er nogle af de succeser, som Sir Richard Branson står bag under brandet og imperiet Virgin. Men for at det hele ikke skal blive kedeligt, vil Branson - verdens 236. rigeste person - nu også skrive navnet Virgin ind i den britiske bankverden.

Branson og Virgin Money planlægger at byde på hele to banker - Lloyds, der er tvunget til at sælge 600 afdelinger efter at have modtaget en offentlig redningspakke, og Northern Rock, som det ikke lykkedes Virgin Money at opkøbe i 2008. Virgin Money vil tilføje en smule "glamour" til bankverdenen, og forberedelserne er i fuld gang, inden de to banker højst sandsynligt bliver sat på markedet i næste måned, skriver The Guardian.

Torsdag aften lagde administrerende direktør for Virgin Money Jayne-Anne Gadhia sidste hånd på præsentationer til investorer, som hun håber vil bidrage med tre milliarder pund.i kassen til finansiering af de potentielle opkøb.

Også Richard Branson selv deltager aktivt i processen. Tirsdag mødtes han med Lloyds' administrerende direktør Antonio Hórta-Osório for at diskutere mulighederne, der kan give Branson chancen for at opnå det længe ønskede mål at indtræde som storaktør i den britiske bankverden.