Nu vil Axcel sælge Svane og Tvis køkkener

Kapitalfonden Axcel er klar til at sælge køkkenkoncernen TCM Group, og køberen skal muligvis findes i Tyskland.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh. Svane og Tvis Køkkener får måske snart en ny ejer efter at have været under kapitalfonden Axels vinger i snart ni år.
Læs mere
Fold sammen

Danmarks største kapitalfond er nu klar til at sælge TCM Group efter ni års ejerskab. Det skriver Børsen onsdag.

Axcel købte sig ind i Skandinaviens tredjestørste køkkenvirksomhed, der står bag Svane og Tvis køkkener, i 2006, men ikke længe efter satte finanskrisen en stopper for den store køkkenfest. Pengene brændte ikke længere i forbrugernes lommer, og nybyggerier landet over gik i stå.

I 2010 fik virksomheden igen vokseværk, og siden da er TCM Group vokset med 10 pct. årligt med en omsætning på 436 mio. i 2014.

Bestyrelsesmedlem og partner i Axcel, Per Christensen, siger til Børsen, at ejerskabet har varet længere end forventet, men med kunderne tilbage i butikken, er kapitalfonden nu klar til at sælge køkkenvirksomheden videre.

»Det skyldes ikke mindst, at der kom en finanskrise ind over os. Men jeg kan sige, at TCM Group i dag tjener markant mere end tiden før krisen, og vi taler næsten dobbelt op på de tal, vi kigger på for i år,« siger han til Børsen.

Tyske Nobilia er ifølge kilder i branchen en oplagt køber. Køkkenkoncernen har ofte været rygtet til Danmark og leverer i dag køkkener til Vordingborg Køkkenet.