Nu vil Axcel sælge Svane og Tvis køkkener

Kapitalfonden Axcel er klar til at sælge køkkenkoncernen TCM Group, og køberen skal muligvis findes i Tyskland.

Svane og Tvis Køkkener får måske snart en ny ejer efter at have været under kapitalfonden Axels vinger i snart ni år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største kapitalfond er nu klar til at sælge TCM Group efter ni års ejerskab. Det skriver Børsen onsdag.

Axcel købte sig ind i Skandinaviens tredjestørste køkkenvirksomhed, der står bag Svane og Tvis køkkener, i 2006, men ikke længe efter satte finanskrisen en stopper for den store køkkenfest. Pengene brændte ikke længere i forbrugernes lommer, og nybyggerier landet over gik i stå.

I 2010 fik virksomheden igen vokseværk, og siden da er TCM Group vokset med 10 pct. årligt med en omsætning på 436 mio. i 2014.

Bestyrelsesmedlem og partner i Axcel, Per Christensen, siger til Børsen, at ejerskabet har varet længere end forventet, men med kunderne tilbage i butikken, er kapitalfonden nu klar til at sælge køkkenvirksomheden videre.

»Det skyldes ikke mindst, at der kom en finanskrise ind over os. Men jeg kan sige, at TCM Group i dag tjener markant mere end tiden før krisen, og vi taler næsten dobbelt op på de tal, vi kigger på for i år,« siger han til Børsen.

Tyske Nobilia er ifølge kilder i branchen en oplagt køber. Køkkenkoncernen har ofte været rygtet til Danmark og leverer i dag køkkener til Vordingborg Køkkenet.