Nu vil Apple også producere film og TV

Topfolk i Hollywood har holdt møder med Apple om muligheden for særlige egenproduktioner, der kan få premiere allerede i 2016.

Apples ansvarlige for indhold, Eddy Cue, har haft folk i Hollywood for at drøfte muligheden af, at Apple går i gang med selv at producere film og TV-underholdning. Fold sammen
Læs mere
Foto: BECK DIEFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er slut med blot at producere det udstyr, som skal levere underholdningen. Nu vil den amerikanske iPhone- og iPad-producent Apple også selv producere originalt indhold som TV og/eller film og dermed fra næste år gå i kamp mod blandt andre Netflix.

Kilder siger til underholdningsbranchens blad, Variety, at Apple i de seneste uger har holdt indledende drøftelser med topfolk i filmbyen Hollywood om mulighederne for selv at stå for produktionen af underholdning. Apples udsendte rapporterer direkte til Eddy Cue, som er ansvarlig for indholdet på alle Apples nettjenester.

I gang i 2016

Hvor helhjertet Apple vil gå ind i en egenproduktion, der skal være i gang i 2016, har det ikke været muligt for Variety at afklare. Bladets kilder giver forskellige udlægninger, og Apple selv vil ikke kommentere forlydenderne.

Netflix, som for en fast månedspris leverer film og TV-serier over internetforbindelsen og er verdens største streamingtjeneste, har investeret store summer i egne serier, som dermed kun kan ses på Netflix. Det skal være med til at trække kunder til, og dem har Netflix lige nu omkring 60 millioner af, heraf omkring en tredjedel uden for USA.

Apple håber at kunne kopiere succesen og dermed trække flere ind på Apples egne tjenester. Apple har traditionelt haft et tæt samarbejde med film- og TV-studierne, som har været gensidigt interesseret i at nå ud til mange millioner brugere gennem Apples tjenester, i første omgang iTunes, som i dag kun sælger serieafsnit i løs vægt og ikke til fast månedsabonnement.

Også internetgiganten Amazon er begyndt at investere i egenproduktion.

Kan købe egne studier

Apple, der er verdens mest værdifulde virksomhed, er i besiddelse af verdens formentlig største pengekasse på over 200 milliarder dollars i kontanter og vil uden problemer kunne købe et produktionsstudie til det nye formål. Det vil styrke Apples stilling i forhold til andre teknologigiganter som også Google og Facebook, der ligeledes investerer store summer i at sikre, at folk bruger deres tid hos dem.

Når Apple 9. september holder præsentation af formentlig en ny iPhone 6S, vil også TV-boksen Apple TV blive betydeligt opgraderet. Boksen vil få en central rolle, hvis Apple beslutter sig for at påbegynde en egenproduktion af underholdning, og flere medier har tidligere omtalt muligheden af, at Apple allerede i 2016 lancerer en filmstreamingtjeneste til en månedspris på 40 dollars.

Apple lancerede for nylig sin musikstreamingtjeneste Apple Music med fast månedsabonnement som modtræk til konkurrenter med svenske Spotify i spidsen. En del af Apple Music er radioprogrammet Beats 1, som blandt andet byder på musikvideoer, der er blevet til med opbakning fra Apple og således kun kan ses her.