Nu tænder Google for mobilbetaling

Amerikanerne kan nu betale med telefonen en million steder efter Google har lanceret Android Pay.

Google har nu åbnet for sin mobilbetalingstjeneste Android Pay i USA, hvor man med et klik kan betale med kreditkort via mobiltelefonen. Arkivfoto: Justin Sullivan, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag blev det muligt en million steder i USA at betale med internetgiganten Googles nye mobilbetalingssystem, Android Pay, fra nyere Android-telefoner.

Android Pay kan installeres på alle Android-telefoner, der har en NFC-chip indbygget og kører med Android 4.4 eller nyere udgaver af mobilstyresystemet. De fleste Android-telefoner solgt inden for de seneste tre år har en NFC-chip indbygget. Dermed kan man med et enkelt tryk på telefonen betale for sine varer uden at skulle have hverken pung eller kreditkort op af lommen eller tasken.

Android Pay er Googles konkurrent til Apples mobilbetalingssystem Apple Pay, som Apple lancerede i oktober 2014. De er blot to af mange mobilbetalingssystemer på et marked, som analysehuset IDC anslår vil være en billion dollars værd i 2017.

Android Pay erstatter Googles tidligere betalingsløsning, Google Wallet, og vil i løbet af de kommende dage nå ud til endnu flere butikker. I de kommende måneder vil Android Pay blive udbygget med flere funktioner, lover Google.

Lige nu virker Android Pay sammen med en række af de større kreditkort som Mastercard og Visa og kræver - modsat Apple Pay - ikke, at der er fingeraftryksscanner på telefonen, før man kan betale.

Systemet fungerer ved, at man tager et billede af sit kreditkort med Android Pay-applikationen eller manuelt indtaster kortnummeret, udløbsdatoen og andre detaljer. Når man vil betale, anbringer man sin telefon nær en betalingsterminal, hvor de to apparater kobler sig trådløst sammen. Har man fingeraftrykslæser på sin telefon, bruger man den. Ellers indtaster man sin kode. Derefter er der betalt for varerne.