Nu stiger benzinpriserne igen

Priserne var sløve til at falde, mens olieprisen styrtdykkede. Men nu hvor det vender, stiger priserne sjovt nok rigtig hurtigt.

I et stykke tid faldt olieprisen. Her ses benzinpriserne onsdag morgen d. 4. december 2014 med blyfri 95 på kr. 10, 09 og diesel på kr. 8, 79 på Shelltankstationen Hobrovej i Aalborg. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag kommer der nye store prishop på både benzin og diesel, skriver bt.dk.

Den vejledende pris på en liter benzin stiger med 16 øre, mens en liter diesel bliver 17 øre dyrere.

Det betyder, at den vejledende literpris på de to brændstoffer er steget med henholdsvis 81 og 78 øre siden midten af januar.

»Det er et usædvanligt prishop på benzin og diesel på så kort tid - på samme måde som det også var i et usædvanligt tempo, priserne faldt henover efteråret,« siger investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen til tv2.dk og fortæller derudover, at prisstigningerne er en »modreaktion« på de fald, olieprisen tog i efteråret og december:

»Den dårlige nyhed for bilisterne er, at tiderne med de ekstraordinært lave priser på benzin er overstået. Den gode nyhed er, at vi over de kommende 12 måneder ikke kommer i nærheden af de priser, vi så i sommer, som jo var omkring to kroner højere end i dag.«