Nu står verden ikke længere: Storskrydende lavpris-boss siger undskyld

Han har for vane at dele verbale øretæver ud til alt og alle. Men nu har den kontroversielle Ryanair-boss valgt at lægge sig fladt ned og give sine piloter en uforbeholden undskyldning i et forsøg på at gyde olie på vandene i det eskalerende oprør blandt selskabets ansatte.

Smilet er stivnet hos den ellers altid frembrusende Ryanair-topchef, Michael O'Leary. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Ryanairs bryske førstemand har givet sig selv et gok i nødden med et af sine mange køllesving. Michael O’Learys velkendte model med at tæve løs på konkurrenter og fagforeninger er køret helt af sporet, fordi den pressede og yderst bramfir lavpris-boss har sendt sin berømte boksehandske direkte i masken på sine egne piloter.

Ryanair-bossen er efter det slagnummer blevet tvunget helt i knæ og har sendt en uforbeholden skriftlig undskyldning til alle sine piloter, hvor han beklager de forstyrrelser, som piloterne har været udsat for.
Den højst usædvanlige undskyldning kommer som et efterspil på, at Michael O’Leary i september dybest set beskyldte piloterne for at være selvfede, selvoptagede og dovne.

I brevet til piloterne forsøger Michael O’Leary at bortforklare hele misæren med, at hans kommentarer var rettet mod piloter fra konkurrerende luftfartsselskaber og deres fagforeninger.

Ryanair er havnet i kæmpe problemer efter aflysninger af tusindvis af flyafgange, der finder sted, fordi selskabets piloter har ophobet en enorm feriepukkel.

Ryanair har i løbet sommeren gennemført rekordmange flyvninger, hvilket kun kunne lade sig gøre, fordi selskabet pilotkorps udskød en masse feriedage.

Michael O’Leary har forsøgt at betale sig ud af problemerne ved at tilbyde selskabets piloter 100.000 kroner hver for at droppe deres ferie, men det forslag blev hurtigt afvist. Siden har Ryanair aflyst 20.000 flyafgange.

Samlet set menes den manøvre at have ramt over 700.000 passagerer, der allerede har købt deres billetter. Heraf 10.000 i Danmark.