Nu stævnes Capinordic-chefer

Tre tidligere topchefer i rigmandsbanken Capinordic modtager i løbet af kort tid stævninger og et erstatningskrav på 200 millioner kr. fra Finansiel Stabilitet.

Lasse Lindblad, tidligere topchef i Capinordic Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted

Finansiel Stabilitet, der står for oprydningen efter rækken af krakkede banker i kølvandet på finanskrisen, er i gang med at pakke kuverter med stævninger mod tre topfolk i Capinordic-koncernen.

Det skriver Dagbladet Børsen.

De tre topfolk, der samtidig kan ser frem til erstatningskrav på i alt 200 millioner kr., er den tidligere bestyrelsesformand for moderselskabet Capinordic, Claus Ørskov, den tidligere direktør i Capinordic, Lasse Lindblad, og den tidligere direktør i Capinordic Bank, Henrik Juul.

”Vi er nu inde i den afgørende fase med hensyn til at få sendt stævningerne af sted,” siger Steen Hove, bestyrelsesformand for det selskab under Finansiel Stabilitet, som har overtaget den krakkede Capinordic Bank, til Børsen.

En advokatundersøgelse fra advokatfirmaet Kromann Reumert konkluderede i august, at Capinordic Bank opererede på kanten af straffeloven, og at der var grundlag for både politianmeldelse og erstatningssager.

Mistanken gik blandt andet på bedrageri, mandatsvig, kursmanipulation, insiderhandel, urigtige ledelsesberetninger og forkert håndtering af ledelsens økonomiske engagement. Siden undersøgelsen blev afsluttet har Finansiel Stabilitet haft travlt.

Ifølge Hove er der indleveret politianmeldelse, og der er også gjort forsøg på at indgå forlig med de involverede topfolk i Capinordic om erstatningskravet, hvilket dog ikke har været muligt.

At sagen er blevet behandlet hurtigt af Finansiel Stabilitet er ifølge Steen Hove ingen tilfældighed.

”Vi er meget klar over, at der er nogle mennesker, som føler sig bragt i et kritisk lys. Og uanset om hvad man må mene om de pågældende mennesker, så har de krav på, at man passer bedst muligt på dem ved at fremskynde disse sager mest muligt,” siger Steen Hove til Børsen.