Nu skrues der op for danskernes digitale sikkerhed

Ny portal giver råd og vejledning til både privatpersoner, virksomheder og myndigheder for at forhindre, at vi bliver lammet af hackerangreb.

Den nye digitale sikkerhedsportal Sikkerdigital.dk er åbnet 31. oktober med råd og vejledning til alle om at forhindre hackere og hackerangreb. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal gøres lettere for danskerne at blive klog på, hvordan man sikrer sig bedst muligt på nettet, på sin computer og på sin telefon og undgår digital afpresning, virus, hacking, økonomisk kriminalitet og cyberspionage.

Onsdag åbner internetportalen sikkerdigital.dk med råd og vejledning til både privatpersoner, virksomheder og myndigheder. Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen har sammen med politiet, Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste, Datatilsynet, Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet Tænk samlet værktøjer og viden, som det er godt at blive klog på.

Portalen skal forbedre danskernes bevidsthed om de digitale trusler, så vi ikke risikerer at blive lagt ned af hackere - hverken som privatpersoner eller virksomheder eller myndigheder. Sikkerdigital.dk er en del af den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, som regeringen fremlagde i maj.

God råd - også hvis det er gået galt

Over 210.000 danskere har nemlig ifølge opgørelsen mistet penge på baggrund af onlinesvindel eller afpresning, mens 950.000 har oplevet, at computeren var inficeret med virus eller skadelige programmer. Endelig har over 1,2 millioner danskere været udsat for virus, misbrug af personlige oplysninger, tab af data eller penge.

På sikkerdigital.dk findes råd til bedre sikkerhed, hvordan man passer godt på, når der skal handles på nettet, hvordan man sikrer sit privatliv på Facebook, og hvordan man kan blive truet og f.eks. få sin identitet stjålet og misbrugt.

En særlig side giver hjælp, hvis skaden er sket. Her kan man se, hvad man skal gøre, hvis man f.eks. er blevet offet for identitetstyveri, er blevet afpresset online, har fået kortoplysninger misbrugt, har fået sig kodeord hacket eller har delt billeder uden samtykke.