Nu skal verdens bedste vækstvirksomhed kåres

For femtende år i træk mødes vækstvirksomheder fra hele verden i Monaco. Her dyster de om den prestigefulde titel EY World Entrepreneur of the Year, og Danmark er også repræsenteret.

Middelhavsfyrstedømmet Monaco danner i disse dage ramme for den internationale iværksætterdyst EY World Entrepreneur of the Year. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lille fyrstedømme Monaco på Frankrigs sydkyst er kendt for både glamour og hurtige biler. Og kun få uger efter verdens rappeste racerkørere kørte vejene tynde i Monaco Grand Prix, danner Monte Carlo og omegn atter ramme for en konkurrence af de helt store.

Den 3.-7. juni samles 53 nationale vindere af iværksætterdysten EY Entrepreneur Of The Year til den endelige kåring som verdens bedste vækstvirksomhed. En begivenhed, der også er kendt som "erhvervslivets Oscar-uddeling", og finder sted  for 15. år i træk.

De fem dage er fyldt med internationale oplægsholdere, paneldebatter, networking og diskussioner om entreprenørers rolle og indflydelse på både verdenssamfund og -økonomi, og over 1.000 personer fra den internationale erhvervselite vil være til stede i Middelhavsstaten.

Også Danmark er repræsenteret i form af den verdensomspændende IT-virksomhed Sitecore Corporation A/S. Herfra skal to af medstifterne, Michael Seifert og Lars Fløe, ligesom entreprenører fra de øvrige lande præsentere virksomheden for en uafhængig jury af internationale erhvervsfolk og tidligere vindere.

Ud fra en række parametre, fra værdier og ledelse til økonomi og samfundsmæssigt engagement, kårer juryen endeligt den globale sejrherre til en storslået gallaaften den 6. juni. Og uanset udfaldet sender Danmarks deltagelse et vigtigt signal, forklarer kommunikationschef i EY, Michael Basland, i en meddelelse.

»Det er vigtigt for et land som Danmark, at vi har virksomheder, der går foran og viser, hvordan ideer, nye løsninger og teknologi kan blive til solide forretningskoncepter, som skaber vækst i Danmark og succes internationalt. Sitecore er et rigtig godt eksempel,« skriver han, men understreger også, at konkurrencen er hård.

Om det bliver de danske farver, der sejrer i Salle des Etoiles, og Sitecore Corporation dermed bliver verdens bedste vækstskaber, afgøres altså på lørdag. Berlingske Business vil være til stede under prisoverrækkelsen, og kan på Instagram følges i Monaco i dagene op til begivenheden.