Nu skal der igen luft under Concordens vinger

En fanklub har samlet 1,6 mia. kroner sammen med det formål at få Concorden i luften igen.

Concorden sætter passagere af på Barbados i 1997 Fold sammen
Læs mere
Foto: LEIF POULSEN

Verdens måske mest ikoniske passagerfly får måske luft under vingerne igen, mere end 15 år efter at det fløj sin sidste tur, skriver Check-In.

Det er fanklubben til det fransk-britiske overlydsfly, Concorden, der har indsamlet over 1,6 mia. kroner til at få flyet i luften igen i år 2019.

Club Concorde består af tidligere Concorde-piloter og flyentusiaster. I første omgang arbejder klubben på at få udstillet et Concorde-fly i centrum af London i 2017, det kommer til at koste omkring 400 mio. kroner. Til det formål har fanklubben fundet et Concorde-fly, der i dag er udstillet nær Paris Orly-lufthavnen.

Klubben vil derudover købe og istandsætte et fly mere for 1,2 mia kroner, som skal bruges til opvisninger og private flyvninger.

Concorden blev bygget i 14 eksemplarer og blev opereret af Air France og British Airways. Flyet kan kendes på dets karakteristiske deltavinge og evne til at flyve med to gange lydens hastiged.

Et styrt i Paris i juli 2000 blev begyndelsen på Concordens nedtur. Den 24. oktober 2003 fløj Concorden for sidste gang.