Nu skal der igen luft under Concordens vinger

En fanklub har samlet 1,6 mia. kroner sammen med det formål at få Concorden i luften igen.

Concorden sætter passagere af på Barbados i 1997 Fold sammen
Læs mere
Foto: LEIF POULSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens måske mest ikoniske passagerfly får måske luft under vingerne igen, mere end 15 år efter at det fløj sin sidste tur, skriver Check-In.

Det er fanklubben til det fransk-britiske overlydsfly, Concorden, der har indsamlet over 1,6 mia. kroner til at få flyet i luften igen i år 2019.

Club Concorde består af tidligere Concorde-piloter og flyentusiaster. I første omgang arbejder klubben på at få udstillet et Concorde-fly i centrum af London i 2017, det kommer til at koste omkring 400 mio. kroner. Til det formål har fanklubben fundet et Concorde-fly, der i dag er udstillet nær Paris Orly-lufthavnen.

Klubben vil derudover købe og istandsætte et fly mere for 1,2 mia kroner, som skal bruges til opvisninger og private flyvninger.

Concorden blev bygget i 14 eksemplarer og blev opereret af Air France og British Airways. Flyet kan kendes på dets karakteristiske deltavinge og evne til at flyve med to gange lydens hastiged.

Et styrt i Paris i juli 2000 blev begyndelsen på Concordens nedtur. Den 24. oktober 2003 fløj Concorden for sidste gang.