Nu skal cyklen køre på strøm

Elcyklens popularitet har været stødt stigende de seneste år, og salget vokser hastigt. Elcyklen har en central andel i cykelhandelens fornuftige omsætning.

Foto: Kasper Palsnov. Fra at være et lettere obskurt transportmiddel, hjælper elcykler - som denne - nu købere til at undgå andre pinagtigheder, fortæller direktør i den succesfulde forhandlerkæde Fri BikeShop, Morten Kold.
Læs mere
Fold sammen

Hvor elbilen stadig ikke har fået tag i bilisterne, så begynder cyklisterne at tage elektriske cykler til sig. Cykelkunderne har nemlig fået øjnene op for, at elcyklen har sine fordele, illustreret ved at den nu udgør fire procent af det samlede salg af cykler mod kun en halv procent for fem år siden.

Det betyder, at der er trillet 40.000 styk ud af forretningerne de sidste par år, og det har haft en central medvirken til at omsætningen i cykelbranchen er forøget de senere år.

»Elcyklen er dyrere end en konventionel cykel, og det har været med til at hæve gennemsnitsprisen for, hvor mange penge folk bruger på deres cykler,« siger direktør i Danske Cykelforhandlere Thomas Johnsen.

Fra hans stol hører han om flere og flere kunder, der fravælger bil nummer to til fordel for en elcykel, der kører hurtigt, langt og er praktisk til eksempelvis at transportere varer efter indkøb:

»Der er sket rigtig meget med elcyklerne de senere år. Tidligere var det bare en almindelig cykel med et batteri på. I dag er de bygget anderledes op, bliver mere avancerede og er af bedre kvalitet. Der bliver forsket og udviklet rigtig meget i elcyklen.«

Fra at være et lettere obskurt transportmiddel, hjælper elcyklen nu købere til at undgå andre pinagtigheder, fortæller direktør i den succesfulde forhandlerkæde Fri BikeShop, Morten Kold:

»Der sker rigtig meget på området. Før var det mest det ældre publikum, som tog cyklen til sig, men vi oplever flere og flere, som ikke orker den offentlige transport, men samtidig heller ikke ønsker at møde svedende op på arbejde. Til det formål passer sådan en elcykel perfekt, og det er et produkt, vi kommer til at se endnu mere til.«

I Holland, hvis traditioner for cykling vi ynder at holde os oppe imod i Danmark, stiger salgstallene for elcykler med raketfart. Ifølge Danske Cykelforhandlere udgør elcyklerne en fjerdedel af det samlede cykelsalg.

Ifølge organisationen betaler kunder gennemsnitligt mellem 13 og 15.000 kroner for en elcykel.