Nu satser Irma kun på sikre heste

Det er slut med at eksperimentere med butiksåbninger, siger Irmas topchef - nu åbner dagligvarekæden kun der, hvor den er sikker på succes.

Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brændt barn skyr ilden, lyder et gammelt mundheld, og det samme kan man sige om dagligvarekæden Irmas butiksstrategi. Efter at have lukket butikker på Amager, i Aalborg og i Lyngby, lægger Irma en mere varsom strategi for nye butiksåbninger. På Amager og i Aalborg var det driften, der blev for dyr, mens lukningen i Lyngby handlede om en forretningsmæssig konflikt mellem udlejer og ejere.

”Der er sket en forskydning med åbningerne hen imod, at vi gambler ikke helt ligeså meget, som vi gjorde før. Vi deler danmarkskortet ind i, hvad der er Irma-land, og hvad der ikke er. Irma-land er fx Dragør, Bagsværd, Hellerup og Gentofte,” siger administrerende direktør Alfred Josefsen i et interview med Berlingske Business og siger direkte, at Irma-ledelsen ”er blevet mere forsigtige” efter et 2009-resultat, der var dårligere end 2008-tallene.

”Det skyldtes, at vi i 2009 åbnede flere eksperimentelle butikker. Og i kombination med, at den første finanskrise brød løs, endte det med at blive nogle rigtig dyre butikker at åbne. Det slider vi stadig med. Som årene går, bliver vi bedre og bedre,” mener topchefen.En af de dyre investeringer var Irma-butikken på Sluseholmen i København, hvor områdets nyopførte lejligheder ikke blev opført i det tempo, som dagligvarekæden havde forventet, ligesom en vital bro dertil blev forsinket. Næsten samme historie udspillede sig i Gladsaxe, hvor Irma også slog sig ned i samme periode.

”Det gør, at vi spiller mere safe play, når vi ser på mulighederne for konvertering inden for koncernen eller nyetableringer. Så syretester vi vores egen tro på markedsgrundlaget lidt bedre, end da det gik frem og op”, siger Alfred Josefsen. Irma har senest åbnet butikker i Dragør, Bagsværd, Hellerup og en ekstra i Hillerød, hvor der nu er to Irma-butikker i alt.