Nu sætter PFA penge i Mærsks nye Afrikafond

PFA Pension skyder 100 mio. dollar i Mærsk-familiens nye kapitalfond, der skal investere i Afrika.

Mærsks succesdreng Kim Fejfer i hovedsædet på Esplanaden Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Pensionskassen PFA skyder penge i Mærsk-familiens nye kapitalfond, der skal investere i afrikanske infrastrukturprojekter, fremgår det af en pressemeddelelse.

A.P. Møller Holding – selskabet bag den store danske olie- og shippingkoncern – skabte i august en ny kapitalfond, der i første omgang primært skal investere i Afrika. På længere sigt skal fonden investere uden for Afrika og være med til at ændre holdingselskabets profil væk fra de pressede transport- og oliemarkeder. Den nye fond bliver administreret af den nyskabte konstruktion A.P. Møller Capital, der er en kapitalfond under A.P. Møller Holding.

»Vi har haft en tæt og god dialog med A.P. Møller Capital og de andre partnere omkring etablering af fonden. Derfor er vi glade for nu at kunne indgå i dette stærke partnerskab, som har fokus på de store investeringsbehov og det enorme udviklingspotentiale, der er i Afrika. Investeringen passer rigtig godt ind i vores strategiske fokus på alternative investeringer og særligt infrastruktur, som kan bidrage til at give vores kunder gode og stabile langsigtede afkast,« siger Henrik Nøhr Poulsen, investeringsdirektør i PFA, i en pressemedelelse.

Med tilsagente fra PFA er der sammen med A.P. Møller Holding og de andre anker-investorer PKA, PensionDanmark, Lægernes Pension samlet er givet tilsagn om 650 mio. dollar. Planen er at det tal skal ende på en mia. dollar.

I A.P. Møller Capital er der glæde over interessen for den nye fond.

»Siden vi offentliggjorde fonden den 9. august har der været stor interesse fra både potentielle investorer og projektpartnere. Vi er glade for og stolte over at kunne byde velkommen til endnu en anker-investor, der vil være med til at understøtte en bæredygtig udvikling og forbedre levestandarden på tværs af kontinentet,« udtaler Kim Fejfer, adm.  direktør for A.P. Møller Capital.

Fonden er åben for yderligere investorer frem til august 2018.