Nu ruller Norwegian sin store satsning ud

Det norske lavprisselskab vil gøre det muligt at flyve særdeles billigt fra København til Florida - 29. november letter første fly, og herefter står den på to ugentlige flyvninger.

Foto: Rune Feldt Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Norwegian kunne på et pressemøde torsdag endelig indvie de nysgerrige globetrottere i, hvilke planer den norske lavpriskomet har for satsningen på langdistanceture.

Norwegian åbner 29. november en rute med to ugentlige afgange til Fort Lauderdale, Florida, fra København, oplyser det norske lavprisselskab på et pressemøde i Københavns Lufthavn.

De billigste billetter kommer til at koste 1.495 kroner fra København til Florida og helt ned til 1.269 kroner retur. Prisen er inklusiv skatter, men eksklusiv bagage. Skal man have en kuffert med koster det 249 kroner. Forplejning er også for egen regning.

Norwegian-topchefen, Bjørn Kjos, fortæller også til pressemødet, at han forventer, at den direkte rute mellem København og New York kommer op at stå i foråret 2014. Med hensyn til den varslede rute mellem København og Bangkok, så har flyselskabet ikke lagt sig fast på en dato endnu. Første prioritet er at få flyvningerne til USA til at fungere tilfredsstillende.

Norwegian oplyser ved samme lejlighed, at selskabet har bestilt otte Boeing 787 Dreamliner-fly, og forventningen er, at tre fly vil være klar i indeværende år. Fire Dreamlinere bliver leveret i 2014, mens den sidste kommer i 2015.

Boeings problemer med Dreamlineren har dog forsinket leverancen af det topmoderne fly. Lige nu har alle Dreamlinere flyveforbud på grund af en batterifejl, men det problem ventes ifølge den amerikanske flyproducent løst inden for få uger.

Ifølge branchesitet Check-in har Norwegian skaffet nogle ældre Airbus-fly, der skal bruges på langdistanceruterne indtil de nye Dreamlinere er klar.