Nu kvidrer Nordkorea

Det svært tilknappede kommunistiske Nordkorea er nu begyndt at Twitte. Men regimets tweets giver ikke rigtig mening.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-Il (ham med radisen), er nu begyndt at Twitte Fold sammen
Læs mere
Foto: KCNA
Det kommunistiske regime i det ekstremt lukkede Nordkorea har nu fået sig en ganske bemærkelsesværdigt sær konto hos tjenesten Twitter.

Regimet, der ellers sjældent holder sig tilbage for at fortælle om egne herligheder, har vanligvis vanskeligt ved at trænge igennem globalt med de glade budskaber om hvor dejligt livet er, hvis blot man bor i Nordkorea. Nu har styret så taget skeen i egen hånd og oprettet en konto med brugernavnet Uriminzok.

Læs også: Twitter vil omgå censur

Står Googles oversættelse af Twitteriet til troende, er dog der tale om en ganske besynderlig ordstrøm.

Ifølge The Guardian er der dog ingen grund til at være overrasket over Nordkoreas pludselig indtog ind i de sociale medier. Selv om landet er meget fattigt, er det ikke så teknologisk tilbagestående som man kunne forvente - og Nordkorea har længe haft en tilstedeværelse på nettet i form af landets officielle hjemmeside.

Læs også: »Kan vi betale gælden med ginseng?«

Her kan man blandt andet læse om det lykkelige nordkoreanske folk - eller om, at det i virkeligheden er USAs militære tilstedeværelse i Sydkorea, der står i vejen for, at Syd- og Nordkorea kan genforenes, samt at USAs tropper skyder sydkoreanere, der forsøger at forcere muren mellem de to lande for at fortsætte livet i det lykkelige nord.