Nu koster boykotten danske job hos Arla

Den danske mejerigigant bekræfter fredag morgen at være ramt af importforbud. Allerede om kort tid vil Arla afskedige 50-75 danske medarbejdere.

Topledelsen i Arla frygter fyringer efter den russiske boykut ramte koncernen fredag morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arla stopper nu al produktion til det russiske marked og melder allerede nu ud, at det om kort tid vil koste i hvert fald 50-75 danske medarbejdere jobbet.

Koncernen har i løbet af aftenen og natten været i kontakt med egne handelskilder i Rusland, og de bekræfter, at koncernen er ramt af Ruslands importforbud.

Det fører allerede om kort tid til afskedigelser, bekræfter koncernen overfor Berlingske Business.»Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at minimere konsekvenserne for vores kolleger på de ramte mejerier. Så snart vi har et klart overblik, vil folk få at vide, hvad planen er for deres mejeri,« siger Lars Dalsgaard, der er ansvarlig for den globale produktion i Arla Foods.


Det russiske forbud mod import af fødevarer rammer de lande, der har været involveret i sanktioner mod Rusland. Forbuddet har kæmpe effekt på Arla Foods’ eksport, og koncernen kan derfor ikke eksportere varer til Rusland.

Som en konsekvens har de Arla-mejerier, der fremstiller produkter til Rusland, nu stoppet produktionen eller omlagt den til andre produkter til andre markeder der, hvor det er muligt.

»Det er for tidligt at sige, hvorvidt det er et kort- eller langsigtet tilbageskridt. Men vi har investeret langsigtet i mærkevarer, distribution og kunderelationer i Rusland, og vi håber naturligvis, at vi kan få vores produkter tilbage på det russiske marked så hurtigt som muligt,« siger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

Rusland er et vigtigt vækstmarked i Arla Foods’ strategi, og strategisk er dette et skridt tilbage, indrømmer koncernen. Arlas eksport til Rusland har en værdi af 135 millioner euro og udgør cirka en procent af koncernens samlede omsætning.

I år startede Arla en lokal osteproduktion i Kalach i det sydvestlige Rusland. Produktionen her er ikke ramt af forbuddet.