Nu kommer selvkørende taxaer til Japan

Fra marts 2018 vil man i Yokohama og omegn kunne møde selvkørende taxaer. Foreløbig er der tale om testkørsler.

Foto: KAZUHIRO NOGI

Det er den japanske bilproducent Nissan, som i det nye år vil teste selvkørende taxaer nær sit hovedsæde i Yokohama. Nissan har planer om at sende to elbiler af mærket Leaf ud på en forudbestemt rute.

Bilerne vil være udstyret med software, kameraer og sensorer til at guide sig gennem trafikken, men der vil også sidde et menneske i førersædet, som vil holde øje med, at alt går som planlagt, skriver CNN.

Men Nissan vil også gerne invitere offentligheden indenfor, så bilproducenten annoncerer i øjeblikket efter frivillige, som vil agere taxakunder og sidde med i den selvkørende bil på turen.

Testen af del af en ny digital platfom, som Nissan kalder »easy ride«. Tanken med platformen er, at taxakunder via en app skal kunne bestille en selvkørende taxa og betale for turen via app'en.

Ifølge CNN har Nissan store ambitioner for både selvkørende biler og for elbiler. Bestyrelsesformand Carlos Ghosn sagde tidligere i år, at virksomheden vil have en selvkørende taxa-service i funktion i 2022.

Lignende ambtioner har den amerikanske bilproducent General Motors, der i sidste uge oplyste, at målet er at have en selvkørende taxa-service i drift i 2019.

Googles division for selvkørende enheder, Waymo, vil de kommende måneder teste selvkørende taxaer - uden et menneske til at gribe ind. Testen finder sted i Pnoenix, Arizona.