Nu kommer modangrebet på MobilePay

Succesen for Danske Banks MobilePay skal bremses. Nu kommer det store angreb fra SWIPP, der ejes af de øvrige banker. Lavere priser i detailhandlen og en bedre teknisk løsning skal indhente forspringet til MobilePay

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er alle mod Danske Bank og deres MobilePay, som til gengæld har et kæmpe forspring. Sådan kan bankernes højteknologiske krig på mobilbetalinger bedst beskrives. Nu går de alle de øvrige banker med Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Nykredit i spidsen til angreb på Danske Bank med deres SWIPP-mobilbetalingsløsning, som hidtil har været trængt i defensiven.

Hen over sommeren bliver SWIPP nu endelig i stand til at matche og på nogle måder måske overgå MobilePay. Det første trin bliver den nye fælles app, som gør det muligt at betale nemt og bekvemt i butikker. Et næste trin gør det muligt for Danske Bank-kunder at bruge SWIPP.

»Vores løsning er bedre billigere for os, for butikkerne og sikrere for kunderne at bruge, når den kommer på plads henover sommeren,« forklarer Martin F. Andersen, direktør for SWIPP, som henviser til, at man kan overføre og betale meget mere pr. dag via SWIPP(10.000 kr. mod 2.000 kr. hos MobilePay).

Han begrunder også SWIPPs konkurrencefordel med, at den benytter sig af en konto til konto-betaling og ikke den fordyrende kort-løsning, som Danske Bank bruger til sin MobilePay. Et afgørende punkt bliver at få butikkerne til at vælge SWIPP som betalingsløsning fremadrettet. Her har SWIPP-løsningen en fordel, fordi den er billigere for butikkerne at bruge. Det koster 40-60 øre pr. gang, mens Mobilepay hos de mindre erhvervsdrivende koster 1 pct. af betalingen dog maks. 5 kr. Dog er MobilePay billigere for de store kædebutikker, hvor priserne forhandles individuelt efter mængden af transaktioner:

»Butikkerne siger jo, at de gerne vil have SWIPP-betaling i en rasende fart. Prisen er bare en fordel, og der er også andre fordele ved vores løsning. For pengene bliver flyttet med det samme. Desuden har butikkerne bedre sikkerhed, fordi der i SWIPP er garanti for, at kunderne har pengene,« oplyser Martin F. Andersen, der vil kaste alle medarbejderne i de involverede SWIPP-banker ind for at markedsføre den nye app overfor kunderne.

I Danske Bank ser chef for forretningsudvikling, Jesper Nielsen positivt på den øgede konkurrence. MobilePay har på udbredelsen af betalingsløsninger i butikkerne har det lange ben foran:

»Rema 1000 og Dansk Supermarked har en særlig Mobilepay-betalingsboks, så man kan betale med telefonen, på vej ud til alle deres butikker. Og mange flere butikskæder er på vej. Der vil nok være nogen butikker, som vil have begge løsninger, men der vil omvendt være butikker, som ser kritisk på mængden af hardware, og som ikke vil have både SWIPP og MobilePay,« siger Jesper Nielsen.