Nu kommer hypet dansk streaminggadget endelig på markedet

Den lille danske iværksættervirksomhed fik 22.000 forhåndsordrer på sin HDMI-dongle, der kan streame video mellem forskellige enheder. Nu er Airtame kommet i handel.

Foto: Mads Nissen. Efter års arbejde er HDMI-donglen Airtame endelig kommet på markedet. Her ses produktionschef og medstifter Marius Klausen.
Læs mere
Fold sammen

For snart halvandet år siden blev det danske koncept Airtame hædret ved teknologimessen CES i las Vegas. I dag, utallige timer af hårdt arbejde og en succesfuld crowdfunding-kampagne senere, er virksomhedens HDMI-dongle klar til salg.

Det meddeler virksomheden tirsdag, og dermed er holdet bag kommet en kæmpeskridt tættere på et kommercielt gennembrud.

»Vi er ekstremt glade for at kunne lancere Airtame,« siger virksomhedsstifter og administrerende direktør Jonas Gyalokay i en skriftlig meddelelse og tilføjer:

»Efter måneder med beta-tests, hvor vi har arbejdet hårdt på at finpudse produktet, er vi nu klar til at frigive vores produkt.«

Og det er noget af en milepæl for det lille hold bag Airtame. Eventyret startede som en idé i 2011, hvorefter Jonas Gyalokay og fire samarbejdspartnere valgte at sætte produktet på crowdfunding-platformen Indiegogo. På trods af at konkurrerende produkter fra blandt andet Google dukkede op, så tog tusinder af mennesker ideen til sig og forudbestilte via crowdfunding-hjemmesiden.

Det skød for alvor ideen ind i virkelighedens verden, og nu er der så kommet et produkt på gaden, som kan købes for omtrent halvandet tusinde kroner. Airtame har indgået en distributionsaftale med virksomheden EET Europarts. Det skal i sig selv være med til at booste salget, siger stifter Jonas Gyalokay.

»Samarbejdsaftalen styrker Airtames position i forhold til eksisterende kunder, men skal i høj grad også være med at til åbne vores adgang til nye markeder og kundesegmenter. At vi har indgået aftale med en så stor spiller i Europa regionen er fantastisk,« siger han.

Airtames crowdfunding-kampagne fandt sted sidste år og her lykkedes det virksomheden at rejse seks millioner kroner på 60 dage. Desuden har virksomheden rejst over ni millioner kroner fra Seed Capital og Libratone-grundlægger Tommy Andersen.

LÆS MEGET MERE OM MULIGHEDERNE I CROWDFUNDING I BERLINGSKE BUSINESS ONSDAG