Nu køber vi også dagligvarerne Tyskland

Hvor det tidligere var øl og sodavand, der lokkede danskere på indkøbstur i Tyskland, har billedet ændret sig.

Hvor det tidligere var øl og sodavand, der lokkede danskere på indkøbstur i Tyskland, har billedet ændret sig Fold sammen
Læs mere
Foto: Ernst Van Norde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange fynboer køber i dag alle deres dagligvarer i butikker syd for grænsen

Hvor det tidligere var øl og sodavand, der lokkede danskere på indkøbstur i Tyskland, har billedet ændret sig, skriver Fyens Stiftstidende.

I dag ryger der stadig større mængder ost, smør, kød, rengøringsmidler, sukker og dyrefoder i indkøbskurvene, og for mange har Flensborgs butikker fået samme status som Bilka - et sted man køber stort ind.

Det koster 200-250 kroner i brændstof tur/retur, men det afholder ikke fynboer fra at tage turen til grænsen flere gange om året.

- Vi kører derned cirka hver sjette uge, og vi køber stort set alle vores dagligvarer i Tyskland. Alligevel sparer jeg penge, selvom jeg kommer fra Odense, fortæller Bente Olsen.

Anja Andersen fra Kerteminde har samme historie.

- Jeg får også trimmet mine to hunde i Tyskland - det koster mig 400 kroner, hvor jeg skal give 900 kroner for præcis det samme i Danmark, skriver hun.

Fyens Stiftstidende har været en tur ved grænsen for at tjekke priserne i tre af de mest populære butikker. Og konklusionen er klokkeklar: På en række varer kan der spares 40-50 procent sammenlignet med Bilkas priser.

Ifølge adm. direktør i Fleggaard Mike Simonsen er det hverken den lidt lavere tyske moms eller fedtafgifterne, der er årsag til prisforskellen.

- Den har altid været der. Danmark er et af EU's dyreste lande at købe ind i, og prisforskellen skyldes primært høje avancer i Danmark, siger han til Fyens Stiftstidende.