Nu køber Ikea en af platformøkonomiens helt store frontløbere

Den svenske møbilgigant Ikea bevæger nu ind i den omdiskuterede platformsøkonomi. Ikea har bekræftet over for Financial Times, at koncernen køber den amerikanske freelanceplatform TaskRabbit.

Foto: YVES HERMAN

Den svenske møbelgigant Ikea er ved at overtage den amerikansk opstartsvirksomhed TaskRabbit for et indtil videre ukendt beløb.

Det skriver netmediet Recode, mens Ikea bekræfter over for Finansial Times, at en overtagelse er på vej.

TaskRabbit, der har base i San Fransisco, bliver jævnligt fremhævet som én af frontløberne blandt de platformsvirksomheder, der er med til at forme et nyt arbejdsmarked bestående af freelancere.

TaskRabbit har lavet en overskudsforretning ud af at formidle freelancere, der udfører praktiske opgaver, som f.eks. reparationer, flytning og samling af saml-selv-møbler.

Virksomheden blev stiftet for ni år siden og har siden rejst omkring 50 millioner dollar i kapital. I dag har TaskRabbit 60 ansatte og omkring 60.000 freelancere tilknyttet.

Ikea har de senere år intensiveret sin indsats for at kunne konkurrere med f.eks. Amazon, der også sælger boligudstyr, og tilbyde sine kunder et ekstra lag af digitale services. Senest har Ikea f.eks. inviteret ti af verdens bedste iværksættere til sit hovedkontor i Småland i tre måneder for at udvikle nye, banebrydende services og produkter sammen med dem. Èn af deltagerne er danske Anyware Solutions.

Købet af TaskRabbit skal ses i det lys.

Hvor dybt Ikea må til lommerne, er ikke oplyst. Til gengæld citerer Recode kilder tæt på handlen for, at TaskRabbit fortsætter som et selvstændigt selskab med de nuværende medarbejdere og den nuværende ledelse, og at selskabet fortsat vil arbejde på at indgå samarbejdsaftaler med andre virksomheder.

TaskRabbit har f.eks. allerede en samarbejdsaftale med Amazon.