Nu kan MobilePay bruges til nethandel

Danske Bank og DIBS oplyser, at danskerne nu kan bruge MobilePay til at shoppe på internettet i udvalgte butikker. Det forventes, at betalingsmetoden vil være tilgængelig i de fleste webshops inden for det næste år.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra og med torsdag er det muligt at bruge den populære app MobilePay til at handle på internettet.

Det er Danske Bank og DIBS Payment Services, der er gået sammen for at tilbyde alle brugere af MobilePay mulighed for at handle online hos udvalgte testbutikker. I første omgang kan man for eksempel bruge MobilePay til at købe onlinevarer hos Billetlugen, Fona, Falck, T. Hansen og Chanti.

Danske Bank og DIBS oplyser i en pressemeddelelse, at man forventer at udbrede betalingsmetoden til alle webshops, der har en aftale med DIBS, når projektets pilotfase er overstået sidst på sommeren.

Hos Danske Bank forventer man, at hovedparten af de godt 10.000 danske webshops har mulighed for at tilbyde betalinger via MobilePay inden for det næste år.

»På et år har vi fået tæt ved 1,4 millioner aktive MobilePay brugere. Og på få måneder er foreløbig 1.200 virksomheder begyndt at modtage betalinger med MobilePay. Senest har vi lanceret betaling med MobilePay gennem andre apps. Og nu tager vi med e-handel et nyt stort skridt,« siger Danske Banks chef for MobilePay-divisionen, Mark Wraa-Hansen, i en pressemeddelelse.

Der bliver ingen øvre beløbsgrænse ved brug af MobilePay til internethandel, så løsningen kan også bruges til store indkøb. Kunderne skal heller ikke betale noget gebyr for at bruge appen, og ifølge Mark Wraa-Hansen så er der tale om en væsentlig forenkling og forbedring for de kunder, der vælger at bruge appen.

»Al erfaring med MobilePay viser, at kunderne efterspørger enkelhed, nemhed og sikkerhed. Nu gør vi det super nemt og sikkert at betale online,« siger han.

Det er fra torsdag ligeledes blevet muligt at tilknytte to betalingskort til MobilePay. Danske Bank oplyser, at fire ud af fem af brugere har knyttet et Visa/Dankort til MobilePay, men det vil altså nu være muligt at tilknytte enten Mastercard eller andre visakort end Visa/Dankortet.