Nu kan Lars Seier cykle til sin trestjernede favorithobby

Lars Seier Christensen har rejst verden tynd efter trestjernede gourmet­oplevelser. Nu kan han cykle hen til en af slagsen, som han endda er medejer af.

Lars Seier Christensen er medejer af den første danske restaurant med tre Michelin-stjerner. Foto: Sophia Juliane Lydolph Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man følger lidt med på Lars Seier Christensen Facebook-side, vil man vide, at han er en mand, der sætter pris på et godt måltid mad.

Tag blot de seneste uger, hvor han har rejst i Sydamerika og det sydlige USA og undervejs nået at kæmpe sig gennem maratonlange menuer hos nogle af verdens bedste restauranter som Central, Gaston Acurio og Maido kombineret med en tur forbi Berns, der har verdens største vinkælder og et lidt lettere besøg hos Joe’s Stone Crab, »som man ikke kan være i Miami uden at slå vejen forbi,« som Saxo Bank-stifteren skrev på sin Facebook-side.

Lidt før middagstid onsdag stod det klart, at Lars Seier Christensen ikke længere behøver at rejse jorden rundt for at finde restauranter, der har gjort sig fortjent til tre stjerner i Michelin-guiden. Geranium kan nu også prale af hæderen, og for Lars Seier Christensen var hæderen dobbeltskøn, efter at han sidste år købte sig ind i restaurantens ejerkreds.

»Jeg sad i et meget seriøst møde, da jeg hørte det, og jeg var faktisk ved at falde ned af stolen. Det er særdeles glædeligt,« siger Lars Seier Christensen.

»Det er en fantastisk dag, og de to, Rasmus Kofoed og Søren Ledet, har fortjent det. De har arbejdet sindssyg hårdt,« tilføjer han.

Med både hjerne og hjerte

Da Lars Seier Christensen sidste trådte ind i ejerkredsen hos Geranium, var det hos en restaurant, der godt nok høstede massevis af stjerner hos anmelderne, men som havde mere end svært ved at forvandle buketterne af roser til grønne tal på bundlinjen.

Den del er man ved at lykkedes med nu, og det var også Lars SeierChristensens incitament til at involvere sig, fortæller han i dag.

»Jeg prøver jo at have både hjerte og hjerne med i de her investeringer.Det er helt klart en væsentlig målsætning, at Geranium skal være en god forretning,« siger han.

Og som en beleven mand, der har prøvet en hel del trestjernede restauranter verden over, er Lars Seier ikke i tvivl om, at Geranium hører til i selskabet.

»Hele oplevelsen er knivskarp i Geranium. Rasmus Kofoed og Søren Ledet styrer det på en utroligt kompetent måde, men hvor der også er plads til at smile og i det taget den her danske imødekommenhed,« siger Lars Seier.

Restauranten, der har til huse i lokaler ved Parken, er ikke Lars Seiers eneste madinvestering. Også burgerkæden Juice Burger har nydt godt af hans millioner.

»Jeg er meget interesseret i restaurationsbranchen, og det er jo ikke dårligt at have en trestjernet en på CVet. Så længe maden er af høj kvalitet, og konceptet er interessant, vil jeg ikke udelukke, at jeg kan blive lokket ind i andre foretagender. Men lige nu er der ikke andet på tegnebrættet,« siger Lars Seier Christensen.