Nu kan firmaer få netbank-forsikring

For 700 kroner om året kan du forsikre din erhvervskonto mod netbanksvindel - forsikringsordningen er etableret på opdrag fra Finansrådet.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du et cvr-nummer og en netbank? Så bør du kigge dine vilkår grundigt efter i sømmene.

For langt de fleste erhvervsdrivende hæfter selv for eventuelle tab, der sker som følge af netbankindbrud. Tilbage i 2009 mistede en jysk virksomhed således 1,8 million kroner ved, at netbanktyve lænsede kontoen - og banken ville ikke erstatte tabet. Det skriver Version2.dk

Derfor har bankernes brancheorganisation Finansrådet nu bedt forsikringsmægleren Marsh om at oprette en forsikringsordning, der dækker tabet, hvis din firmakonto skulle blive hacket. For 700 kroner om året er du dækket ind for tab op til godt 2,5 millioner kroner - minus en selvrisiko på 7.500 kroner.

Rent konkret er det sket ved at lave hjemmesiden netbankforsikring.dk, som henvender sig til de godt 200.000 erhvervsdrivende med en netbank på firmavilkår.

»Vi kræver blot, at kunden har en firewall, en opdateret antivirus og antispyware samt i øvrigt ikke handler uansvarligt,« forklarer Morten Jeppesen, der er Affinity Business Development Leader hos forsikringsmægleren Marsh, til Version2.

Da otte Danske Bank-kunder i februar fik deres netbank-konti lænset for i alt 700.000 kroner, var de syv privatkunder, mens den ottende var erhvervskunde. Danske Bank valgte dengang at erstatte tabet for alle otte kunder.

»Den slags er en kommerciel beslutning fra bankens side, men de var ikke forpligtet til det efter loven. Og man kan spørge sig selv, om banken ville have gjort det samme, hvis der var tale om et massivt netbankangreb mod flere tusinde kunder og milliardtab til følge,« siger Morten Jeppesen til Version2.

Netbankforsikring.dk har eksisteret et års tid og har ifølge Morten Jeppesen "tusinder" af kunder.

Deltag i debatten på Version2.dk