Nu kan du købe varer på nettet med mobilen

Glem alt om at lede efter pungen, men find i stedet mobilen frem. Fra onsdag er det muligt at købe varer på nettet via MobilePay, hvilket kan være et løft af dansk e-handel.

I næste uge er det ikke længere nødvendigt at sidde med kreditkortet fremme, når du skal shoppe på nettet, hvis bare du har din mobil ved hånden. Arkivfoto: Lars Bahl Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremover behøver du ikke at finde kreditkortet frem, når du køber varer på nettet. Nu er det nok at have mobiltelefonen ved hånden. Således kan den populære betalingstjeneste MobilePay også benyttes ved nethandel.

Det foregår ved, at man registrerer sig som MobilePay-bruger, indtaster sit mobilnummer ved handlen på nettet, hvorefter man godkender betalingen på sin mobil, og pengene derefter trækkes fra det kreditkort, man har tilknyttet betalings-appen.

Tiltaget træder i kraft fra i dag, og Danske Bank forventer, at det vil løfte internethandlen massivt.

»Vi tror, at denne mulighed kan sætte turbo på dansk e-handel og medvirke til betragteligt at løfte den nuværende årlige omsætning på omkring 80 mia. kroner,« siger Mark Wraa-Hansen, der er chef for MobilePay-divisionen i Danske Bank.

Hurtig handel

I opstartsfasen vil det dog kun være muligt at betale med mobilen i enkelte netbutikker, men indenfor få uger har en lang række selskaber som blandt andre Matas, Wupti og Billetugen erklæret, at de åbner for betaling via MobilePay.

Formålet er, at kunderne skal kunne handle hurtigere og nemmere, fordi de ikke længere behøver at have pung og kort ved hånden. Ifølge en undersøgelse foretaget af onlinebetalingsudbyderen DIBS har over hver tredje dansker nemlig valgt at afbryde et køb på nettet, da det blandt andet er for besværligt.

Samme tendens ser man hos Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH), som derfor ser et stort potentiale i øget mobil e-handel.

Slut med at springe fra

»Butikkernes helt store problem er, at deres kunder oplever for mange barrierer, når de vil købe varer på nettet. Nogle folk vil stadig fortsætte med at være vindueskiggere, og dem får butikkerne selvfølgelig ikke fat i. For butikkerne handler det derfor om at få fat i de kunder, som ender med at springe fra, fordi det er for besværligt at betale. Det vil i sidste ende skabe en større omsætning i butikkerne,« siger adm. direktør i FDIH, Annette Falberg. I første omgang vil det kun være muligt at bruge et internationalt betalingskort som VISA eller MasterCard, når der betales via MobilePay på nettet. Danske Bank oplyser dog, at de i øjeblikket forhandler med ejeren af Dankortet, Nets, om en tilsvarende aftale.