Nu kan du købe Ægget ved Fleggaard

Nu kan du lige shoppe Arne Jacobsen designmøbler, når du nu alligevel er smuttet til grænsen efter dåseøl.

Nu kan du lige shoppe Arne Jacobsen designmøbler, når du nu alligevel er smuttet til grænsen efter dåseøl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ernst Van Norde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dåseøl, Nutella, Ritter Sport og så lige designstolen Ægget af Arne Jacobsen.

Ud over de gængse grænsehandelsvarer har grænsekøbmanden Fleggaard nemlig nu også slået sig på salg af designmøbler - det betyder at Svanen, Ægget og Syveren nu kan købes ved Fleggaard til en pris, der ligger betydeligt under, hvad møblerne koster her hjemme.

Det handler om hele tiden at tænke nyt, siger Fleggaards direktør Mike Simonsen til DR Syd.

- Vi sender et signal i markedet om, at det hernede ikke kun er dåseøl eller fladskærme. Nu kan det også være Arne Jacobsen stole. Og det handler det også om ved grænsehandel. Mange forbrugere skal køre mere end 20 og 30 kilometer. Så det handler om at differentiere os i markedet, siger Mike Simonsen.

Svanen, ægget og syveren er mærkevarer. Og det er ikke altid, at producenter af mærkevarer synes om at se dem udbudt til spotpris - men det tager de helt roligt hos grænsekøbmanden.

- Vi har producenter der ringer, og det er uanset om det er Merrild kaffe, Arne Jacobsen møbler eller Adidas tennissko. Men vi vil ikke dikteres hvordan vi skal sælge deres varer. Vi lever i en fri verden. De producenter der gerne vil bestemme vores priser, de må sende os deres krav i en mail eller i et brev, og hvis de ikke vil samarbejde med os under de konditioner, så må de gøre det vanskeligt for os, siger Mike Simonsen til DR Syd.

Designmøblerne har kun været til salg i kort tid, og har vakt opmærksomhed, men dog ikke givet den store omsætning.

- Det er ikke sådan, at folk står i kø efter dem. Det er et dyrt produkt, og det kræver økonomi. Men vi er heller ikke utilfredse med satsningen, siger Mike Simonsen.