Nu kan du få gratis hjemtransport ved flykonkurs

Rejsegarantifonden udvider sin dækning, så man får betalt sin hjemtransport, hvis flyselskabet går konkurs under rejsen.

Hvis flyselskabet går konkurs, mens man er ude at rejse, er det nu muligt at få gratis hjemtransport, da Rejsegarantifonden har udvidet sin dækning. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BECH ANDERSEN

Det kan være både svært og dyrt at skaffe nye flybilletter, hvis flyselskabet drejer nøglen om under rejsen. Men nu er der hjælp at hente. Fra 1. juli 2015 bliver alle rejsende, der har en hjemrejsebillet til en dansk lufthavn, transporteret hjem på Rejsegarantifondens regning.

Mange køber i dag flybilletten direkte hos flyselskabet. Det kan få store konsekvenser for de rejsende, hvis selskabet går konkurs, hvilket er praktisk talt umulige at forudsige. Derfor har et bredt flertal af Folketingets partier torsdag besluttet at udvide Rejsegarantifondens dækning.

Køb trygt flybilletter til sommerferien

»Jeg er glad for, at det lykkedes at samle et bredt flertal bag denne nye flykonkursordning. Den nye ordning betyder, at forbrugerne trygt kan købe flybilletter til sommerferien, uden at være bekymrede for om de kan komme hjem igen, hvis uheldet er ude, og deres flyselskab går konkurs,« udtaler erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i en pressemeddelelse.

Tidligere har det kun været ved køb af pakkerejser, man kunne få dækket hjemtransporten af Rejsegarantifonden. Men nu gælder reglerne altså også ved køb af flybilletter.

»Det er en stor styrke ved den nye ordning, at den er udviklet i tæt samarbejde med både forbrugernes repræsentanter og de relevante erhvervsorganisationer. Det har gjort, at vi har fundet en god og afbalanceret løsning, som øger forbrugersikkerheden, uden at erhvervslivet belastes unødvendigt meget,« siger Henrik Sass Larsen.