Nu kan du betale kørekort og svømmetur med MobilePay

Danske Bank vil udbrede mobilbetaling til landets kommuner. Hvidovre er den første kommune, der deltager i samarbejdet.

Nu kan borgere i Hvidovre Kommune som de første i landet betale regninger fra kommunen eller indgang til kommunens svømmehal via MobilePay. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu kan borgere i Hvidovre Kommune som de første i landet betale med MobilePay, når de tager sig en svømmetur i kommunens svømmehal eller bestiller et nyt kørekort hos Borgerservice.

Danske Bank er gået sammen med KMD, den danskbaserede it-virksomhed, der leverer software- og serviceløsninger til de danske kommuner. Målet med samarbejdet er at gøre det nemmere for borgerne at få overblik over og betale kommunale regninger og andre udgifter.

»Vi vil gøre MobilePay til en genkendelig og effektiv betalingsmotor under andre virksomheders apps. Boger-appen kan blive det store gennembrud. Potentialet er, at alle danskere med en smartphone kan få hjælp til hurtige og nemme betalinger,« siger chefen for MobilePay-divisionen i Danske Bank, Mark Wraa-Hansen.

MobilePay benyttes i dag af omkring 1,6 millioner danskere til mobile betalinger.Til at starte med tilbyder Danske Bank kommunerne at bruge MobilePay Business. Til nytår er KMD klar med en oversigts- og betalingsapp, som giver borgerne overblik over samtlige økonomiske udeståender med kommunen. Samtidig kan den bruges til betaling via MobilePay til eksempelvis en parkeringsbøde.

»Perspektivet i hele dette projekt er stort. Vi kan gøre kommunens økonomisystemer mere effektive, og vi kan ikke mindst gøre livet nemmere for borgerne,« siger den administrerende direktør i KMD, Eva Berneke.

Inden sommer lancerer KMD en løsning, som fjerner mange af rådhusenes manuelle opgaver med at håndtere indbetalinger fra borgere, der betaler med kontanter.