Nu kæmper Apple og Samsung i Californien

Den verdensomspændende juridiske kamp mellem de to selskaber rykker nu ind på Apples hjemmebane.

Apple mener, at Samsung har kopieret deres design. Fold sammen
Læs mere
Foto: JO YONG-HAK
De har kæmpet mod hinanden i retssale fra Melbourne til Mannheim og Tokyo til Milano. Men nu rykker verdenskrigen mellem Samsung og Apple ind i sidstnævntes baghave, når retten i San Jose i Californien skal tage stilling til, om de to selskaber har kopieret hinandens teknologi.Kampen har stået på i mere end et år, efter Apple slæbte Samsung for retten med 16 anklager om grov kopiering af intellektuelle rettigheder. Apple mente, at Samsungs Galaxy-telefon havde så mange iPhone-lignende træk, at det var svært at se forskel. Samsung svarede igen med 10 anklager om kopiering af Samsungs 3G- og wifi-teknologi.Indtil videre er sagerne faldet ud til forskellig side rundt om i verden. Det er lykkedes Apple at få banlyst Samsung Galaxy Tab 10.1 (en tavlecomputer, red.) midlertidigt fra Tyskland og Australien. Omvendt har der været nederlag til Apple i England og Holland.

Det forventes ikke, at den fire uger lange retssag i Californien vil være en ende på kæmpen mellem de to mobilkæmper. Alligevel er der stor årvågenhed omkring retssagen, netop fordi den foregår på Apples hjemmebane i Californien. Taberen vil højst sandsynligt blive idømt milliard-bøder, men vil helt sikkert appellere sagen hele vejen til højesteret.

Mens de to selskaber kæmper indædt mod hinanden i retssalene verden over, har de ingen problemer med at arbejde sammen ved siden af. Apples iPhone og iPad indeholder nemlig dele, der er produceret af Samsung og solgt til Apple.De seneste kvartalsregnskaber viser, at Samsung nu er verdens største teknologiselskab målt på omsætning. Samsung solgte i andet kvartal mere end 50 mio. smartphones, mens Apple blot solgte 26 mio. iPhones. Samsung sidder på 34,6 procent af mobiltelefonmarkedet på verdensplan og er stadig verdens mest populære mobiltelefonproducent.

Det hører dog med til historien, at Apples salg af iPhones var en del lavere i andet kvartal en normalt. Det skyldes, at man forbrugere holder igen og venter på den nye iPhone 5, som mange mener er lige om hjørnet.