Nu har DSB solgt hovedkvarteret i Sølvgade

DSBs tidligere hovedkvarter i Sølvgade 40 er nu endelig solgt, oplyser statsbanerne. Prisen er lavere end DSB havde håbet, men DSB er tilfreds.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DSBs store ejendom på Sølvgade 40 har været udbudt til salg i samarbejde med mæglerfirmaet CBRE i mere end et år, og ifølge DSB har markedet haft gode muligheder for at byde ind, og der har været mange interesserede købere.

Den nye ejer bliver Ejendomsselskabet Norden, som i oktober 2012 afgav et bindende købstilbud af Sølvgade 40 til en pris på kr. 280 mio. Tilbuddet var gældende i ni måneder. Der er i de seneste ni måneder arbejdet på at få en højere pris for ejendommen, men det har ikke været muligt, og derfor har DSB valgt at acceptere købstilbuddet, som DSB er tilfreds med.

”Med det endelige salg af Sølvgade har DSB nået endnu en milepæl i genopretningsplanen "Sundt DSB” og samtidig samlet de fleste administrative aktiviteter i DSB’s nye domicil på adressen Telegade2 i Høje Taastrup," udtaler økonomidirektør Jacob Kjær.

Godt 1200 administrative medarbejdere er samlet under et tag i Telegade 2 i Høje Taastrup. Der er indgået en lejeaftale med Ejendomsselskabet Norden om leje af den cirka 23.000 m2 store kontorejendom.