Nu gør olieprisen ondt: Shell nedlægger 6500 job

Oliegiganten Royal Dutch Shell går hårdt til værks med nedskæringer i 2015, hvor selskabet venter omkostningsreduktioner på 4 mia. dollar og fjernelse af 6500 stillinger. De ventede investeringer for 2015 er endvidere blevet barberet yderligere ned i forhold til den seneste prognose fra april.

Oliegiganten Royal Dutch Shell går hårdt til værks med nedskæringer i 2015, hvor selskabet venter omkostningsreduktioner på 4 mia. dollar og fjernelse af 6500 stillinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEI KARPUKHIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kraftige fald i oliepriserne har skabt voldsomme udfordringer for selskabet, hvis planer tager udgangspunkt i, at oliepriserne kan komme til at ligge på et lavt niveau i lang tid fremover.

- Den nuværende prisnedtur kan komme til at vare adskillige år, og Shell's planlægningsforudsætninger reflekterer dagens markedsrealiteter. Selskabet er nødt til at være modstandsdygtig i det nuværende olieprismiljø, selvom vi ser potentiale for en tilbagevenden til et 70-90 dollar prisbånd per tønde på mellemlangt sigt, skriver Shell.

Shell venter i 2015 nu at foretage kapitalinvesteringer for omkring 30 mia. dollar, hvilket er en reduktion på yderligere 3 mia. dollar i forhold til selskabets seneste opdatering i april. Der er endvidere tale om en reduktion på 7 mia. dollar i forhold til 2014-niveauet, svarende til et fald i investeringerne på ca. 20 pct. fra 2014 og 35 pct. fra 2013.

Shell er ligeledes kommet med regnskabstal for andet kvartal. Her tjente selskabet 3,8 mia. dollar, opgjort justeret, hvilket var over analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 3,4 mia. dollar.