Nu genåbner Botanisk Have: Beder danskerne om økonomisk hjælp

Fra tirsdag bliver det igen muligt at gå i Botanisk Have i København. Men økonomien er blevet presset under coronakrisen, og derfor tages der nye metoder i brug.

 
Coronavirussen spreder sig i Danmark. Få overblikket her. Redigering: Mathilde Oda Jørgensen og Ida Meesenburg Fold sammen
Læs mere

Botanisk Have med den historiske glasbygning i hjertet af København åbner fra tirsdag den 26. maj atter for besøgende.

Der kommer som udgangspunkt fortsat til at være gratis adgang til haven, men et nyt initiativ skal hjælpe med at dække det enorme hul, som to måneders nedlukning har slået i kassen. Det skriver TV 2 Lorry.

Normalt tiltrækker Botanisk Have med sine omkring 10.000 plantearter flere tusinde besøgende om året. Sådan har det ikke været i 2020. Og det kan mærkes på økonomien.

Peter C. Kjærgaard, direktør i Botanisk Have

»Vi er lykkelige, men presset, så vi håber, at folk vil hjælpe os. Vi gør noget nyt, som vi ikke har gjort før.«


Derfor åbner Statens Naturhistoriske Museum, der står bag Botanisk Have, et støttesite i morgen, hvor danskerne kan give et økonomisk bidrag, hvis de ønsker at støtte haven. Det oplyser Peter C. Kjærgaard, der er direktør i Botanisk Have, til TV 2 Lorry.

Taber millioner

»Vi er lykkelige, men presset, så vi håber, at folk vil hjælpe os. Vi gør noget nyt, som vi ikke har gjort før. Vi beder simpelthen om folks økonomiske hjælp, så vi fortsat kan blive ved med at holde åbent gratis. Hvis folk har mulighed for at støtte lidt som tak og hjælp for, at vi kan holde haven åben, så ville vi blive glade,« siger han.

Ifølge direktøren har Botanisk Have indtil videre tabt omkring 4,5 mio. kr. under coronakrisen, og han regner med, at det samlede tab løber op i ti mio. kr. i år.

Mens selve haven er gratis at besøge, skal man betale entré for at komme ind i den historiske glasbygning Palmehuset. Og det er blandt andet her, Statens Naturhistoriske Museum henter en del af indtægterne til at drive Botanisk Have.

Statens Naturhistoriske Museum har været ekstra hårdt presset, fordi det ikke er omfattet af nogen af de støtteordninger, som andre museer kan benytte for at kompensere for tabte indtægter.