Nu går Facebook ind i kampen om dine brugte ting - vil være seriøs konkurrent til DBA

Mandag åbner Facebooks markedsplads i en række europæiske lande, herunder Danmark. Det er en trussel mod eksistererende platforme, vurderer forbrugerekspert.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste år er en stribe af lokale Facebook-grupper åbnet med navne som »Køb, salg og bytte«, »Brugte IKEA møbler« og »Markedspladsen«. Mandag samler Facebook det for dig under en fane med navnet »Markedsplads«.

Virksomheden har allerede lanceret tjenesten i en række andre lande, og nu kommer den altså til Danmark. Det er en seriøs udfordrer til eksisterende markedsplatforme, vurderer forbrugerekspert overfor Jyllands-Posten.

»Det er en meget dygtig spiller, der kommer på markedet. Facebook er verdensmester i personlige og målrettede tilbud, fordi de kender deres brugere så godt,« siger Dorte Wimmer, forbrugerekspert ved Retail Institute Scandinavia til Jyllands-Posten.

Tjenesten »Markedsplads« åbner mandag i 17 nye lande. Ifølge Facebook selv er tjenesten en praktisk måde at opdage, købe og sælge ting. Den skal gøre det lettere at handle lokalt, lyder det.

Ifølge Facebook klikker 450 millioner brugere sig i forvejen ind på grupper, hvor man kan handle, hver eneste måned. Nu bliver det samlet under en fane, der skal gøres synligt ved et ikon i bunden af Facebook-skærmen. Firmaet lægger vægt på, at man med den nye tjeneste kan føle sig godt tilpas ved at købe og sælge ting på nettet.

Det lille butiksikon i bunden af skærmen repræsenterer en seriøs konkurrent til sider som Den Blå Avis Fold sammen
Læs mere

I forvejen findes i Danmark sider som Den Blå Avis, Trendsales og Trabono. Forbrugerekspert Dorte Wimmer vurderer over for Jyllands Posten, at de er i risiko for at blive byttet ud, fordi der er en tendens til at folk bruger færre apps, men til gengæld holder fast i dem, de bruger.

Direktøren for Den Blå Avis, Nikolaj Gjerding Larsen, tror på, at der er plads til både Facebook og DBA.

»Det er ikke noget nyt, at der kommer nye spillere ind,« siger han til Jyllands-Posten.