Nu forsvinder Carl Bro

Referencen til stifteren af Carl Bro Gruppen, der blev opkøbt af et hollansk selskab for fem år siden, er nu definitivt ude ud af firmanavnet.

Carl Bro har blandt andet haft arbejde på Storebltsbroen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu lægges ’Carl Bro’ definitivt i graven.

Det er fem år siden, at rådgivningsvirksomheden Carl Bro Gruppen blev opkøbt af Europas fjerdestørste rådgivningsselskab, Grontmij, og fik navnet Grontmij | Carl Bro.

Men fra i morgen af skrottes ’Carl Bro’ fuldstændig i virksomhedsnavnet, så man fremover vil nøjes med at kalde sig Grontmij. Dermed forsvinder de historiske referencer i firmanavnet til den hæderkronede civilingeniør Carl Bro, der startede Carl Bro Gruppen i 1957 hjemme i privaten i Hvidovre Ingeniørforretning.

Carl Bro I/S blev startet i 1965. Efterfølgende voksede opgaverne konstant med mangeartede opgaver om blandt andet et hav af broer, inklusive Storebæltsbroen.

Men adm. direktør for Grontmijs danske selskab vælger at se navneforandringen i et positivt lys:

”Med vores fælles navn ønsker vi at vise, at Grontmij er én virksomhed med ét fælles mål om at blive Europas førende rådgiver. Det skal blandt andet ske ved at fortsætte med det, vi er gode til, nemlig at skabe bæredygtige forbedringer i de omgivelser, vi arbejder og lever i,” siger han i en pressemeddelse.

Vækstambitioner


Frem mod 2015 satser Grontmij-koncernen på at fordoble sin omsætning og investere omkring 300 millioner euro i udvikling af nye kompetencer samt effektive og miljørigtige løsninger inden for områderne vand, energi, miljø, transport, byggeri og industri.

Opkøb af virksomheder primært i Nordeuropa skal også bidrage til væksten, påpeger virksomheden i en pressemeddelelse. Seneste større køb var for eksempel Frankrigs andenstørste rådgiver Ginger med omkring 2.600 ansatte, der blev erhvervet i juni 2010.

”Grontmij er verdens fjerdestørste rådgiver inden for vand - et område, hvor vi traditionelt står stærkt i Danmark. Også koncernens kompetencecenter for on- og offshore vindløsninger er placeret her og skal danne krumtap for udviklingen af vind i de øvrige Grontmij-lande. Derudover har vi også særlige styrker inden for eksempelvis klima, vejmanagement, jernbaner og GIS-rådgivning,” siger Søren Larsen.

Carl Bro døde 80 år gammel i 2006.