Nu får norske Tesla-ejere penge retur

Mangel på motorkraft udløser nu en kompensation til norske ejere af Tesla, erfarer Dagens Næringsliv.

ARKIVFOTO 2015 af Tesla, elbil (Foto:Kim Haugaard/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tesla har i Norge indgået et forlig med en række bilejere, der er utilfredse med elbilernes præstationer. Ifølge avisen Dagens Næringsliv har Tesla Motors Norway indgået forlig med bilejerne, efter i alt 126 ejere har sagsøgt producenten. Søgsmålet går ud på at få erstatning for både manglende acceleration og manglende hestekræfter.

Modellen P85D var opgivet til at have en effekt på 700 hestekræfter samt en acceleration på 3,4 sekunder fra nul til 100 km/t. Tesla har tidligere tabt klagesager over den manglende effekt hos de norske forbrugerbeskyttelsesmyndigheder og betalt mellem 20.000 og 50.000 kroner tilbage. Tesla ankede i første omgang sagerne, der skulle have været for retten mandag.

Kravet var en tilbagebetaling på 129.700 kroner, som svarer til prisforskellen mellem model S P85D og S 85D, og forliget er en betaling på det halve, 65.000 kroner, eller en blanding af kontanter og rabat på yderliger køb.

Tesla hævder fortsat, at angivelsen af bilernes effekt var korrekt, men at tekniske begrænsninger gør, at batterierne ikke kan levere strøm nok til at realisere effekten. Men i foråret 2015 ændrede Tesla angivelsen af hestekræfter på denne model fra de 700 til kun 469 hestekræfter.