Nu er iPad App Store og iBooks åben i Danmark

Nu er det endeligt muligt at shoppe apps og e-bøger til iPad med en dansk iTunes-konto.

Foto: SUSANA VERA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For alle dem som har fået fat i en iPad fra USA har det været meget besværligt at hente og købe applikationer i de sidste par måneder. Det er – officielt – kun muligt at installere software gennem Apples egen App Store under iTunes, og den har været spærret for alle brugere udenfor USA siden den amerikanske lancering af iPad i starten af april.

Med en dansk iTunes-konto har det således ikke været muligt at købe applikationer til iPad i iTunes, og hvis man har forsøgt at åbne App Store på sin iPad i Danmark, så har man fået oplyst, at der er spærret for adgang fra dette område. Det samme gælder for iBooks, som kombinerer en butik og læseprogram til elektroniske bøger.

Men i fredags blev iPad så langt om længe lanceret i ni andre lande end USA, herunder vores nabo syd for grænsen, Tyskland, og flere andre europæiske lande. Selvom Danmark ikke er med i denne omgang, og heller ikke kommer med i den næste runde til juli, har Apple nu endelig åbnet sin iPad App Store og iBooks for danske iTunes-brugere.

Nu er det dermed muligt at bruge både App Store og iBooks direkte fra iPad i Danmark, ligesom man kan købe ind over computeren gennem iTunes og så synkronisere programmerne med iPad'en.

Men udvalget i butikken er anderledes fra land til land. Som dansk iPad-bruger har man tilsyneladende adgang til de samme programmer som i den amerikanske App Store, men der mangler alle de film og tv-serier, som brugere i USA kan hente til deres iPad. Og den danske iBooks butik indeholder stort set kun de gratis klassikere fra Project Gutenberg.

Som dansk iPad-ejer kan man også handle i den amerikanske iPad App Store, hvis man opretter en amerikansk iTunes-konto. Men det kræver at man betaler med et amerikansk kreditkort eller bruger de særlige iTunes-gavekort (gift cards), som f.eks. kan købes på eBay, hvor der kan betales over en Paypal-konto.