Nu er flybilletterne blevet for billige: Easyjet dropper rute til London

Konkurrencen på ruterne til London-lufthavnene er hård og betyder, at flyselskaberne bliver nødt til at sælge billetterne for billigt.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE HUGUEN

Det har fået Easyjet til at tilpasse kapaciteten mellem København og London i sommertrafikprogrammet, der træder i kraft den 26. marts 2017.

Specifikt lukker Easyjet sin rute til lufthavnen i Luton.

Det skriver cphtraveller.dk ifølge branchesitet Check-In.

Ud over netværksselskaberne SAS og British Airways, der begge flyver til London-Heathrow, konkurrerer Norwegian, Easyjet og Ryanair om lavpriskunderne til ruterne til henholdsvis Gatwick Airport og Luton Airport.

Sidste år fløj lidt flere end 2,2 mio. passagerer på ruterne mellem København og London, hvilket var det højeste antal nogensinde.

BEHOLDER RUTE TIL GATWICK

På ruten mellem København og London-Luton har Easyjet hidtil fløjet 25 gange om ugen i hver retning. Easyjet beholder ruten mellem København og London-Gatwick i det kommende sommertrafikprogram.

»Der bliver dog skåret ned med en enkelt frekvens, således at der ikke længere flyves fire gange om fredagen, men blot tre gange. De øvrige ugedage flyves der også tre gange dagligt i hver retning, mens der om søndagen flyves to gange,« skriver Check-in, der oplyser, at med reduktionen er der fjernet mellem 400.000 og 450.000 sæder fra ruterne mellem København og London.

Det vil være til fordel for især Ryanair, der fremover vil være alene på ruten til Luton Airport, konstaterer Check-In.