Nu er der snart VM i 100 meter regneark, grafballet og formelbrydning

Dansk konkurrence i Excel samlede 1.000 deltagere og bliver nu til et verdensmesterskab for taljonglører og -magikere.

Microsofts vidt udbredte regneark, Excel, er meget andet end bare tal. Det kan bruges til uendeligt meget - og naturligvis også til at få overblik over tal. Danmarks bedste taltryllekunstnere skal nu vise deres kunnen og dyste mod danmarksmesteren Castor Valbum, som i foråret vandt sin titel. Fotos: Microsoft Fold sammen
Læs mere

Danmarksmesterskaberne i Excel - Microsofts regneark - har udviklet sig og er nu blevet til et verdensmesterskab, og derfor skal der nu findes danske kandidater.

Næsten 1.000 danskere deltog i de tre discipliner, da den amerikanske softwaregigants danske afdeling i begyndelsen af året holdt det første DM for at lade de virkelige taljonglører folde sig rigtigt ud. Her vandt den 24-årige økonomistuderende Castor Valbum - og han er klar til at forsvare sin titel.

Det vakte genklang ude i verden, så fra oktober til november kører en ny omgang, inden de tre danske finalister skal dyste om den danske mesterskabstitel 18. november i Microsofts kontor på Kanalvej i Lyngby. Verdensmesteren findes i begyndelsen af 2017, og hovedpræmien er et besøg i Microsofts hovedkvarter i Seattle, hvor man kan møde udviklerne bag Excel og selv komme med forslag til nye funktioner i regnearket til det hold, der videreudvikler Excel, som Microsoft udgav i 1985.

Sidste tilmelding 9. oktober

De tre discipliner i mesterskabet er 100 meter regneark, grafballet og formelbrydning. I 100 meter regneark skal man demonstrere sine evner til at strukturere, opsætte og manipulere data. Grafballet handler om den bedste visualisering af data, der kan fortælle en historie på en spændende måde. I formelbrydning skal man bruge formler til at løse spørgsmål, når data ændres.

Tilmelding sker hos Microsoft senest 9. oktober, hvorefter man i onlinetests skal afprøve sine evner for at se, om man mestrer de nødvendige teknikker. Semifinalen holdes fra 26. oktober med ti deltagere, og finalen 18. november vil kunne følges via Skype - det dansk-svenske internettelefoniprogram, som Microsoft i maj 2011 købte for 8,5 milliarder dollars.

»Excel er på mange måder med til at definere det moderne kontor, og der findes inden programmer i verden til databehandling, datarens og dataanalyse, som er mere populære end Excel. Verdensmesterskabet er med til at fejre de bedste brugere, der til daglig tryller med tal og tabeller,« siger Ida Amalie Mølsgård, som er ansvarlig for markedsføring af Office-pakken, som Excel er en del af, hos Microsoft Danmark.